Tuesday, June 15, 2021
Jurnalism corect


Tudorel Toader susține că Liviu Dragnea a făcut presiuni pentru OUG pe amnistie și grațiere. Viorica Dăncilă confirmă: Eu mai mult am ascultat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic , at 2 iunie 2020 Etichete: , , , , ,

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader a afirmat că i s-a cerut insistent de către fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, să promoveze OUG pentru modificarea Codului Penal. Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, a confirmat că Liviu Dragnea a făcut astfel de presiuni pentru modificarea legislației penale.

Într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu, Tudorel Toader a fost întrebat dacă fostul președinte PSD a fost cel care și-a dorit modificarea Codului Penal. Fostul ministru al Justiției a explicat că, la acel moment, lui şi premierului Viorica Dăncilă, li s-ar fi cerut „insistent” să promoveze o Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Codului Penal.

Fostul premier Viroica Dăncilă a confirmat afirmațiile făcute de Tudorel Toader, spunând că discuțiile pe tema amnistiei şi graţierii a avut loc la sediul PSD din Băneasa.

La această întâlnire ar fi participat Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Fostul premier se departajează și spune că „mai mult a ascultat” discuțiile care s-au purtat pe această temă.

”Da, a avut loc acea întâlnire în patru, la sediul PSD din Băneasa. Au fost prezenţi Dragnea, Tăriceanu, Tudorel Toader şi eu, în calitate de premier. Îmi amintesc perfect că domnului Tudorel Toder i s-a solicitat amnistie şi graţiere. Domnul Dragnea şi Tăriceanu au susţinut varianta ordonanţei de urgenţă privind amnistia şi graţierea. A fost o discuţie foarte aplicată, în termeni juridici, între domnii Dragnea, Tăriceanu şi Tudorel Toader.   fără un act venit din partea Ministerulul de Justiţie. Trebuia să am un act normativ şi nu l-am avut”, a declarat Viorica Dăncilă, pentru Adevărul.

Dăncilă a mai adăugat că discuțiile de atunci nu s-au terminat cu o concluzie clară, urmând să aibă loc și alte întâlniri. Ulterior, Tudorel Toader a fost schimbat din Guvern pentru că a refuzat să iniţieze ordonanţa.

”Nu. Întâlnirea din Băneasa nu s-a terminat cu o concluzie clară. Urma să mai aibă loc alte întâlniri”, a spus Dăncilă.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW