Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


Țintele și jaloanele din PNRR, monitorizate de prim-ministrul Nicolae Ciucă

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 30 decembrie 2021

Nicolae Ciucă a anunțat în ședința de Guvern de joi, 30 decembrie, că prim-ministrul se va ocupa de monitorizarea țintelor asumate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și că Guvernul urmează să adopte un program prin care 2.500 de unități de învățământ din România vor beneficia de finanțare, pentru a preveni părăsirea timpurie a școlii.

Prima tranșă de 1,8 miliarde de euro din PNRR a intrat în țară la începutul lunii decembrie, iar începutul anului 2022 ar urma să îi aducă României alte 1,9 miliarde de euro.

Fondurile de care va beneficia România anul viitor vor finanţa reforme aşteptate de cetăţeni,dar şi investiţii în infrastructură(…)Toate reformele şi investiţiile din PNRR sunt cuprinse în Programul de Guvernare. Şi din această perspectivă, dar şi având în vedere importanţa acestui proiect pentru România, vom prelua monitorizarea operaţionalizării PNRR la nivelul prim-ministrului”, a explicat premierul Nicolae Ciucă în ședința de Guvern de joi.

Guvernul va aproba în ședința de joi o serie de programe ce constituie jaloanele și țintele din PNRR, printre care se regăsesc aprobarea finanțării pentru reducerea părăsirii timpurie a școlilor, planul de acțiune pentru traficul feroviar și o Ordonanță de Urgență pentru racordarea la serviciile publice de alimentare cu apă a cetățenilor din mai multe localități.

Reprezintă, practic, cel mai important obiectiv pe care noi l-am avut în acest sfârşit de an, şi practic activitatea Guvernului (..) s-a centrat pe pe identificarea soluţiilor, astfel încât aceste jaloane şi ţinte să poată fi îndeplinite. Este cel mai important proiect naţional de redresare şi rezilienţă. O sumă foarte importantă de bani, 30 de miliarde de euro, pe care trebuie să îi accesăm şi să îi gestionăm pentru a realiza reformele şi investiţiile solicitate prin implementarea acestui plan”, a adăugat premierul.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW