Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Tinerii aflați în grija statului pot primi indemnizație lunară până la 26 de ani

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 17 octombrie 2022

Tinerii aflați în grija statului, care au împlinit 18 ani, dar merg la școală sau muncesc, vor primi 2.500 de lei, până la vârsta de 26 de ani, a anunțat luni, 17 octombrie, ministrul Familiei, Gabriela Firea. Totodată, persoanele care iau copii în plasament vor primi lunar o sumă de bani pentru fiecare copil în parte, în plus față de alocația de plasament. 

„Concret, este vorba despre indemnizația lunară pentru tinerii care au împlinit 18 ani și își continuă școala, într-o formă de învățământ la zi, sau care și-au găsit un loc de muncă. Aceștia vor primi, lunar, o indemnizație de 2.522 de lei, pe toată durata continuării studiilor, până la vârsta de 26 de ani. Cum spuneam, indemnizația se acordă, până la aceeași vârstă, și în situația în care fac dovada că au un loc de muncă”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

În ceea ce privește indemnizația lunară de sprijin acordată persoanei sau familiei care are în plasament unul sau mai mulți copii aceasta urmează să fie de 420 de lei suplimentar alocației lunare de plasament, pentru fiecare copil în parte, acordată în premieră, conform sursei menționate anterior.

„Este pentru prima dată când sunt recunoscute, inclusiv financiar, efortul și implicarea absolut necondiționate a acestor persoane, care iau în plasament copii, și care până acum nu primeau nicio recompensă materială pentru asta”, a mai transmis ministrul Familiei.

Aceste noi drepturi, ca de altfel și alocația lunară de plasament, se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, a mai menționat Gabriela Firea.

Ordinul comun între Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale privind aprobarea procedurii de stabilire și plată a alocației lunare de plasament, a indemnizației de sprijin și a indemnizației pentru tineri se află în dezbatere publică și poate fi consultat aici.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW