Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Timișoara va avea sens giratoriu feroviar suspendat. Anunțul ministrului Grindeanu

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 27 august 2022

Timișoara va avea sens giratoriu feroviar suspendat, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, sâmbătă, 27 august.

Oficialul a declarat, pentru Agerpres, că peste două săptămâni va semna, la Timişoara, un contract privind modernizarea sistemului feroviar din zona Baader.

Acesta va presupune, între altele, un sens giratoriu feroviar suspendat la 10 m înălţime, dar și o pasarelă prevăzută cu lift la Gara de Nord. Aceasta ar urma să ducă călătorii de la tren la parcare, conform sursei citate.

„Eu cred că mulţi nu realizează despre ce este vorba. Sunt aproape două miliarde de euro. Va fi linie dublă şi se va putea merge pe ruta asta cu viteze destul de mari (160 km/oră – n.r.). Vin eu cu proiectul. Este o lucrare care priveşte Timişoara. Voi veni împreună cu proiectanţii, în momentul în care vom semna contractele pe loturile 2 şi 3, să vedeţi ce lucrări vor fi în Timişoara.

Pentru că nu este vorba doar de dublarea căii ferate, de modernizare şi de toate lucrurile la care poate ne-am gândit cu toţii, ci sunt şi lucrări care au impact asupra oraşului, cu intersecţii, cu lucruri care vor face traficul mult mai uşor, în zona Baader şi pe toate celelalte intersecţii, iar suma prevăzută pentru această investiţie – presupun că este cea mai mare, alocată, din zonă”, a explicat Sorin Grindeanu.

Totodată, el și-a exprimat speranța ca în două săptămâni să poată fi semnat primul contract din cele patru prin care se va moderniza linia de cale ferată dintre Caransebeş şi Arad.

Sensul feroviar giratoriu suspendat de la Timişoara va avea trei rampe de acces de peste 200 de metri lungime fiecare.

Foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Comentarii


 • … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: mainnews.ro/timisoara-va-avea-sens-giratoriu-feroviar-suspendat-anuntul-ministrului-grindeanu/ […]

 • … [Trackback]

  […] Read More Information here on that Topic: mainnews.ro/timisoara-va-avea-sens-giratoriu-feroviar-suspendat-anuntul-ministrului-grindeanu/ […]

 • … [Trackback]

  […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/timisoara-va-avea-sens-giratoriu-feroviar-suspendat-anuntul-ministrului-grindeanu/ […]

 • … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: mainnews.ro/timisoara-va-avea-sens-giratoriu-feroviar-suspendat-anuntul-ministrului-grindeanu/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW