Sunday, November 28, 2021
Jurnalism corect


Timișoara ar putea intra în carantină / Dominic Fritz: Vom fi confruntaţi foarte curând cu această decizie

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 3 noiembrie 2020

Dominic Fritz consideră că o eventuală carantinare a orașului Timișoara este inevitabilă, în condițiile în care rata de infectare din ultimele 14 zile a ajuns la aproximativ 6 cazuri la mia de locuitori.

Primarul Timișoarei susține că ar fi bine ca decizia privind carantinarea orașului să fie luată mai devreme, pentru a putea sărbători un Crăciun „cât de cât” normal și a salva cât mai multe vieți.

Este puţin probabil că vom putea evita o carantinare a oraşului şi a zonei periurbane. Vom fi confruntaţi foarte curând cu această decizie. Nu cred că cineva poate lua această decizie uşor, dar dacă privim cifrele (…) va trebui oricum să carantinăm zona Timişoarei şi atunci e mai bine mai devreme decât prea târziu. Nu are rost să prelungim agonia. Scopul principal este ca la finele lui decembrie să putem sărbători un Crăciun cât de cât normal şi să salvăm cât mai multe vieţi posibil”, a afirmat Dominic Fritz.

Dominic Fritz a precizat că situația din spitale este „destul de dificilă”, având în vedere că spitalul Victor Babeș nu mai are niciun loc liber la ATI, iar paturile non-ATI sunt ocupate în proporție de 98%.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW