Sunday, July 25, 2021
Jurnalism corect


Tibi Useriu, locul al doilea la ultramaratonul Yukon Arctic: Drumul ăsta părea la un moment dat fără capăt. Fără idealuri, mă tem că am dispărea

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 7 februarie 2020 Etichete: , , ,

Tibi Useriu a terminat, joi seara, ultramaratonul Yukon Arctic Ultra 2020 desfășurat în Canada, în apropierea Cercului Polar. După ce a parcurs o distanță de peste 300 de mile (circa 490 de kilometri) în lapte zile și 33 de minute, bistrițeanul a ieșit pe locul al doilea.

Pe primul loc s-a clasat Fabian Imfeld, elvețianul în vârstă de 33 de ani, care a terminat cursa în șase zile, 18 ore și două minute.

Doar cei doi sportivi au reușit să finalizeze cursa. Pe parcursul întregii distanțe, ceilalți 19 concurenți au abandonat pe rând cursa de 300 de mile.

„Am ajuns la capăt, deși drumul ăsta părea la un moment dat fără capăt. Vă mulțumesc enorm pentru susținerea voastră. Fără gândurile voastre bune, jur că m-aș fi pierdut pe drum. Mulțumesc Tășuleasa și mulțumesc Via Transilvanica, drumul nostru, al tuturor, cel care m-a trimis aici în delegație, ca ambasador.

La ora asta, gândurile mele sunt puține și simple. Zic asa: Uneori, pare greu să te întorci și doar pentru că ai uitat undeva becul aprins. Să te întorci acolo unde ai suferit o traumă, e un pic și mai greu. Pozele astea două puse în paralel, spun povestea acestei aventuri. Sunt fericit că am îndreptat lucrurile.

Trag scurt o concluzie de încheiere, înainte de a mă prăbuși într-un somn adânc: Să nu uităm că visurile noastre, ale fiecăruia, fie ele mici sau mari, chiar contează. Fără idealuri, mă tem că am dispărea. Așadar, să nu renunțăm la ele orice ar fi. Vă mulțumesc, ne vedem acasă!
Multumesc Aliat Targu Mures!”, a scris Tibi Useriu pe Facebook.

Bistrițeanul a mai participat și în 2019 la Yukon Arctic Ultra, însă a fost nevoit să renunțe din cauza unor degerături, după parcurgerea a aproximativ 100 de kilometri. Medicii care i-au făcut controlul de rutină l-au sfătuit să se retragă din cursă. Acesta a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Whitehorde, Canada, pentru îngrijiri medicale.

Tibi Useriu este singurul maratonist român care a participat la Yukon Arctic Ultra, una dintre cele mai grele cursa de pe Pământ care se desfășoară în Canada, într-o zonă cu temperaturi care pot ajunge până la -50 de grade Celsius.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW