Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


Theodor Paleologu, despre Dăncilă: Acționează ca Liviu Dragnea. Numește persoane slabe, incompetente, pentru a le manipula

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 27 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidențiale, a comentat situația Rovanei Plumb, a cărei candidatură în funcția de comisar european i-a fost respinsă, spunând că premierul României, Viorica Dăncilă, procedează ca fostul lider PSD, Liviu Dragnea, numind persoane incompetente în funcții doar pentru a le manipula. Paleologu a mai spus că Viorica Dăncilă nu ascultă de nimeni, fiind foarte prost sfătuită.

„Despre eşecul lamentabil al doamnei Rovana Plumb, dar previzibil, partea proastă este că doamna Dăncilă nu a vrut să asculte pe nimeni, ea a fost avertizată că această susţinere pentru Rovana Plumb va fi dezastruoasă. Ce vedem este că doamna Dăncilă nu ascultă de nimeni, este complet impermeabilă la orice fel de argument, este foarte prost sfătuită, asta am văzut şi în SUA, vedem şi în cazul nominalizării Rovanei Plumb. Este foarte prost sfătuită, şi pur şi simplu, nu ascultă avertismentele, a fost avertizată să nu facă această greşeală evidentă. Ei bine, nu şi nu şi nu, a tot ţinut-o cu Rovana Plumb, îndreptându-se către un eşec lamentabil, care este foarte dăunător pentru imaginea României, extrem de dăunător”, a declarat Theodor Paleologu, vineri, într-o conferinţă de presă.

Theodor Paleologu a spus că soluția ar fi propunerea în funcții la nivel european a unei personalități care să nu polarizeze opinia publică, a unei persoane competente „ceea ce nu e deloc cazul doamnei Plumb”.

„Şi ca soluţie, ce văd eu, este propunerea unei personalităţi care să fie cât de cât consensuală. În general, statele serioase din UE nominalizează pentru Comisie persoane cât de cât acceptabile pentru spectrul politic, persoane care să nu polarizeze opinia publică. Vedem asta şi în practica Franţei, a Germaniei, a Danemarcei, statelor nordice. Statele care se respectă nu fac nominalizări polarizante, nominalizări care riscă să pună ţara într-o situaţie proastă. Ca filozofie în privinţa numirii de comisari europeni, e bine să ai în vedere persoane competente, evident, ceea ce nu e deloc cazul doamnei Plumb, persoane fără probleme de integritate, dar în plus, persoane cât de cât consensuale, nu care să aibă controverse, vă amintesc că doamna Rovana este extrem de polemică şi agresivă în manifestările sale publice”, a completat prezidenţiabilul PMP.

El a spus că Viorica Dăncilă acționează ca fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, numind persoane slabe în funcții, pentru a le putea manipula.

„E nevoie de persoane consensuale, competente şi integre. Slavă Domnului, există diplomaţi cu experienţă administrativă, care ar putea reprezenta România în Comisia Europeană. (…) Poate există şi în PSD aceste persoane, dar nu le vedem. Poate că sunt principalele victime ale politicii de cadre duse de Dragnea şi Dăncilă, o politică de cadre, de contraselecţie, să-i numim pe cei mai slabi, să îi putem manipula. Asta a fost filozofia lui Dragnea, să promoveze numai nulităţi, pentru a îi putea manipula. Asta este şi filozofia doamnei Dăncilă. Să numească persoane incompetente, cu probleme de integritate, pentru a le putea manevra. Cred că principalele victime ale acestei politici de cadre dragniste, sunt persoanele de calitate din PSD. Or fi, dar dorim şi noi să le vedem, să nu mai tacă la nesfârşit când partidul lor se afundă în ruşine, aşa cum se întâmplă de ceva vreme”, a explicat Paleologu.

Candidatul PMP la alegerile prezidențiale spune că președintele României Klaus Iohannis ar trebui să se implice în problema nominalizării comisarului european din partea României, fiindcă este și responsabilitatea sa.

„E de dorit ca Preşedintele Iohannis să se implice în cazul unei noi nominalizări. Are atribuţii în materie de politică externă, el reprezintă România în instituţiile internaţionale, e cazul să se implice. Înţeleg că a făzut-o târziu în privinţa doamnei Kovesi, n-a făcut-o în primăvară, a făcut-o acum, nu e niciodată prea târziu, nu e prea târziu nici în cazul nominalizării unui comisar european.”, a conchis Theodor Paleologu.

Rovana Plumb, respinsă

Europarlamentarul Rovana Plumb, propunerea Vioricăi Dăncilă pentru funcția de comisar european, a fost respinsă, joi, în urma votului din Comisia Juridică.

Potrivit europarlamentarului Siegfried Mureșan, Rovana Plumb a fost respinsă cu largă majoritate cu 15 voturi „împotrivă”, 5 „pentru” și 2 „abțineri”.

Audierile din Comisia Juridică sunt o condiție de bază pentru ca votul din Parlamentul European să aibă loc. Europarlamentarul român nu a întrunit condițiile în conformitate cu Tratatul și Codul de Conduită.

Rovana Plumb a fost reaudiată, joi, pentru a clarifica nelămuririle legate de creditele luate de la bănci, dar și anumite împrumuturi de la persoane fizice.

Mai exact, Comisia Juridică a sesizat că există diferențe între declarația de avere depusă în România de Rovana Plumb și cea trimisă la Bruxelles. Din cea trimisă Parlamentului European lipseau două împrumuturi în valoare de aproape un milion de euro.

Citeste si:  Fifor, despre respingerea Rovanei Plumb: De ce ziceți că es

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW