Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Termoenergetica dă asigurări că va remedia problemele cu apa caldă semnalate de mai multe săptămâni de bucureșteni

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 30 iulie 2020 Etichete: ,

Mai multe cartiere din București nu au apă caldă la robinet de câteva săptămâni. O mare majoritate a reclamațiilor au venit de la cetățenii care locuiesc în cartierul Titan, situat în sectorul 3 al Capitalei. Compania Termoenergetica dă asigurări că această problemă va fi remediată.

 „În această dimineaţă am reuşit şi am finalizat o lucrare în zona Brâncoveanu, care va asigura caracteristicile tehnice, respectiv debitul şi presiunea pentru a ajunge cu apa în zona Titan (…) Mai există aproximativ 20 de puncte termice din totalul de 250 de pe raza sectorului 3 care funcţionează sub parametri, în câteva ore marea majoritate a lor (vor funcţiona – n.r.), mai rămân 3-4 în zona Titan care nu vor funcţiona. Mâine finalizăm o lucrare la magistrala III Progresul de înlocuire, o punem în funcţiune şi vom ajunge mai direct şi către aceste zone, deci mâine ar trebui să nu mai avem probleme nici acolo”, a declarat directorul Companiei Municipale Termoenergetica, David Alexandru Burghiu, joi, pentru Agerpres.

Directorul Termoenergetica spune că o avarie de acest gen tocmai a fost remediată în sectorul 2 al Capitalei.

„În sectorul 2, în momentul de faţă, e încărcarea unei zone care a avut o avarie mare, a durat patru zile în zona Pantelimon, s-a remediat şi este în încărcare acum reţeaua, deci, tot aşa, până diseară vom avea şi acolo (apă caldă – n.r.) şi mai rămân câteva puncte termice care, de la zi la zi, în următoarele două-trei zile se vor îmbunătăţi, astfel încât în câteva zile să nu mai avem probleme”, a explicat Alexandru Burghiu.

Conform directorului Termoenergetica, pentru situaţia din sectoarele 2 şi 3 se va acorda o reducere la factura lunii curente.

„Există o posibilitate contractuală astfel încât să calculăm această diminuare, în funcţie de perioadele şi orele de nelivrare(…)Foarte multă lume mă întreabă de ce plăteşte apa rece la preţ de apă caldă şi e fals, pentru că noi funcţionăm cu un contor la baza blocului care măsoară diferenţa de temperatură, respectiv gigacaloria. Oamenii folosesc în apartamente nişte instrumente care au unitate de măsură volumul, respectiv metrul cub, adică apometrele. Sunt două instrumente diferite. Noi facturăm numărul de gigacalorii”, a arătat Alexandru Burghiu.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW