Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Termoenergetica București începe probele pentru furnizarea căldurii în sezonul rece

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 18 octombrie 2022 Etichete: ,

Termoenergetica București începe, în cursul nopții de marți spre miercuri, respectiv 18 spre 19 octombrie, probele la cald pentru furnizarea căldurii pentru consumatorii de tip urban din Capitală.

Într-un comunicat oficial, compania i-a avertizat pe locuitorii Capitalei că sistemul de termoficare este foarte sensibil.

„Acţiunea se derulează progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi starea de degradare a conductelor, cauzată de lipsa investițiilor din ultimii 30 de ani.

De asemenea, este important de reținut că având în vedere prognoza meteorologică pentru următoarea perioadă, care prevede temperaturi crescute în timpul zilei, furnizarea căldurii va fi făcută mai ales în cursul nopții”, se arată într-un comunicat de presă al Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti (CMTEB).

Potrivit prevederilor legale, începerea furnizării de căldură pentru consumatorii de tip urban are loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20.00-6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici.

Totodată, Termoenergetica a transmis că a început furnizarea căldurii la cerere spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni, precum şi altor instituţii care au solicitat acest lucru.

Între timp, peste 1.000 de blocuri din toate sectoarele Capitalei au rămas fără apă caldă începând de luni, 17 octombrie, până vineri, 21 octombrie, întrucât se fac lucrări de remediere a unor avarii apărute pe conductele de termoficare și lucrări de finalizare a unor reparații pentru închiderea șantierelor. Lucrările se realizează în vederea pregătirii noului sezon de încălzire. Detalii aici.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW