Thursday, March 23, 2023
Jurnalism corect


Terenul pe care sunt construite IKEA, Mall-ul Băneasca și Ambasada SUA se întoarce la stat / Înalta Curte a respins contestația lui Puiu Popoviciu

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 15 mai 2020 Etichete: , ,

Statul va recupera fostul teren al fermei Băneasa pe care sunt construite acum IKEA, Mall-ul Băneasa și sediul Ambasadei SUA, după ce Înalta Curte a respins contestația formulată de afaceristul Puiu Popoviciu.

„Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Alecu Ioan Niculae, Popoviciu Gabriel Aurel şi Diaconescu Ştefan şi de părţile responsabile civilmente S.C. Băneasa Rezidenţial SRL, S.C. Băneasa Business & Technology Park SA şi S.C. Băneasa Investments SA împotriva aceleiaşi sentinţe penale,” arată decizia Înaltei Curți.

Statul român, prin intermediul Ministerul Finanțelor, s-a constituit parte civilă în dosarul „Ferma Băneasa”, în care Puiu Popoviciu a fost condamnat, în august 2017, la șapte ani de închisoare cu executare. Ulterior, procesul a continuat pe latura civilă.

În 2018, magistrații de la Curtea de Apel București s-au pronunțat în favoarea statului român și au dispus confiscare terenului. Decizia a fost atacată cu recurs de Puiu Popoviciu la Înalta Curte, care menținut decizia instanței de fond.

Puiu Popoviciu se află în prezent în Marea Britanie, unde se sustrage de efectuarea condamnării la închisoare.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW