Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Teodorovici, sigur că moțiunea de cenzură nu va trece: PSD nu are nevoie de planul B/ Mulți parlamentari și-au schimbat opțiunea

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 8 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Eugen Teodorovici este încrezător că moțiunea de cenzură de joi nu va trece și susține că mulți dintre semnatari s-au răzgîndit. Mai mult, preşedintele executiv al PSD spune că PSD nu are nevoie de un plan B, în cazul în care Guvernul va pica.

„Lumea vede pe faţa mea siguranţa că moţiunea nu va trece. Mă bazez pe foarte multe. (..) Nu pot spune din ce zone, pentru că face parte din negocierea politică, dar vă pot spune foarte clar că sunt mulţi parlamentari dintre cei care au semnat moţiunea care nu mai au aceeaşi opinie ca atunci când au semnat moţiunea, dar sunt şi alţi parlamentari. Sigur este că nu va trece această moţiune. Nu avem nevoie de un plan B, pentru că moţiunea nu va trece.(…)

Este, practic, o componentă a acelei rectificări, Ordonanţa 12 pe acest an. Prima componentă a fost aceea prin care s-a lucrat diferenţa lunii martie dintre cele două formule pentru partea de locale şi a doua componentă este suma aferentă lunilor ianuarie şi februarie din impozitul cât era înainte pe lege şi sută la sută cât noi am promis să fie la nivel local. Aceeaşi sumă se împarte prin algoritm transparent către UAT-urile din România, pentru a funcţiona până la final de an”.

Teodorovici a mai anunţat că vineri, în ședința de Guvern de după moțiune, va fi adoptată o hotărâre prin care vor fi alocaţi 1,4 miliarde de lei pentru funcţionarea unităţilor administrativ-teritoriale (UAT). Conform acestuia, a doua rectificare bugetară va avea loc în luna noiembrie.

sursa foto: Facebook

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 19559 additional Information on that Topic: mainnews.ro/teodorovici-sigur-ca-motiunea-de-cenzura-nu-va-trece-psd-nu-are-nevoie-de-planul-b-multi-parlamentari-si-au-schimbat-optiunea/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *