Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Teodor Meleșcanu, reacție după decizia CCR: Nu am ce să-mi reproșez/Nu am ambiții personale

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 22 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Teodor Meleșcanu a spus, referitor la decizia CCR potrivit căreia alegerea sa în funcția de președinte al Senatului este neconstituțională, că nu își reproșează nimic și că nu are ambiții personale.

„Până la publicarea în MO, eu îmi asum în continuare perogrativele pe care le am. Vom face consultările politice pentru a găsi cea mai bună soluție în acest caz. (…)Nu am ce să îmi reproșez. (…)Îmi doresc un singur lucru, să pot să contribui la activitatea cât mai bună a Senatului, mai ales într-o perioadă politică destul de frământată. Nu am ambiții personale”, a spus Meleșcanu.

Meleșcanu a mai menționat că nu va demisiona din funcția de președinte al Senatului, până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curții Constituționale.

CCR a admis, miercuri, sesizarea referitoare la faptul că alegerea lui Teodor Meleşcanu în fruntea Senatului este neconstituțională.

Sesizarea de neconstituționalitate a fost făcută de ALDE, PNL, PMP, UDMR  dar și de alți senatori neafiliați.

Pe 10 septembrie, Teodor Meleșcanu a fost ales la șefia Senatului cu sprijinul PSD. Asta după ce, în luna august, ALDE, partidul din care Meleșcanu făcea parte, a ieșit de la Guvernare.

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW