Thursday, August 11, 2022
Jurnalism corect


Teodor Meleșcanu dezminte acuzațiile aduse de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului: Lucrurile erau foarte tulburi în România în 1989

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 22 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Teodor Meleșcanu, cercetat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, neagă faptul că i-a dezinformat pe diplomații prezenți la reuniunile de la Viena cu privire la evenimentele tragice din decembrie 1989, din România.

„Pozitia mea este foarte clară. Sesizarea s-a făcut ca urmare a unui material la care am avut un drept la replică. Nu numai că nu am dat niciun fel de informaţii, ci am spus un singur lucru – dacă informaţiile din presa străină se confirmă, toţi cei care se fac vinovaţi trebuie să-şi asume răspunderea. Aceasta a fost poziţia mea pe care mi-am asumat-o într-un moment, 19-20, în care lucrurile erau foarte tulburi în România şi mi-am asumat şi consecinţele pe care puteam să le am eu sau familia mea”, a declarat Teodor Meleşcanu.

Context

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc s-a sesizat din oficiu cu privire la împrejurările și condițiile în care actualul președinte al Senatului, Teodor Meleșcanu, a acționat în calitate de reprezentant al delegației române la reuniunile de la Viena din decembrie 1989.

Meleșcanu este acuzat că ar fi ajutat la dezinformarea reprezentanților diplomatici prezenți la evenimentul de la Viena. În calitatea sa oficială, Meleșcanu ar fi mințit la acea vreme cu privire la crimele și abuzurile din decembrie 1989, de la Timișoara, spunând că infracțiunile comise de comuniști sunt defapt „zvonuri colportate în scopuri dușmănoase” și „știri de presă neconfirmate”. Acest fapt reiese din niște telegrame diplomatice de la acea vreme.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW