Wednesday, January 20, 2021
Jurnalism corect


Teodor Meleșcanu, despre conflictul Iran-SUA: Pentru moment România nu este expusă/ Este nevoie de o poziție comună la nivelul UE la care să contribuie și țara noastră

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 8 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, a declarat, miercuri, în contextul conflictului dintre Iran și SUA, că este nevoie de o discuție la nivelul Uniunii Europene care să adopte o poziție comună la care să contribuie și România.

Teodor Meleșcanu consideră că România nu este expusă momentan, deoarece conflictul se desfășoară doar pe teritoriul Irakului.

Era de asteptat o reactie a Iranului, reactie pe care de fapt au si anuntaț-o public. E foarte greu de presupus cum se vor desfasura lucrurile in continuare. Asteptam cu totii declaratia presedintelui Trump. Pentru moment, acest conflict se poarta doar pe teritoriul Irakului. Eu cred ca e nevoie la nivelul Uniunii Europene de a discuta si de a adopta o pozitie comuna la care sa contribuie si Romania.

Din punctul meu de vedere consider ca va fi necesara adoptarea unei pozitii intelepte, in conditiile in care tari membre UE au continuat relatiile cu Iranul si dupa decizia SUA de a se retrage din acordul nuclear. Nu cred ca pentru moment Romania este expusa. Lucrul cel mai important este sa intelegem ca este nevoie de pozitii si de idei de a preveni escaladarea si extinderea acestui conflict. Vom vedea cum vor evolua pozitiile in perioada urmatoare”, a zis Teodor Meleșcanu.

Generalul Qassem Soleimani, șeful unității paramilitare de elită a Gărzilor Revoluționare Iraniene, a fost ucis într-un atac aerian, lansat de trupele americane asupra convoiului în care Soleimani se afla pe aeroportul Bagdad, potrivit aljazeera.com.

Atacul a fost efectuat la ordinul președintelui Donald Trump.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW