Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


Teodor Meleșcanu : Constituția trebuie adaptată nevoilor societății. Nu este nimic anormal în revizuirea acesteia

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 8 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, a afirmat că revizuirea Constituției este necesară pentru a fi adaptată vremurilor.

Meleșcanu este de părere că o Constituție puternică, cu legi puternice și bine aplicate determină la rândul ei o țară puternică.

Acum exact 28 de ani, avea loc referendumul național pentru aprobarea noii Constituții a României. Aceasta fusese elaborată de Comisia Constituțională, dezbătută și adoptată în Adunarea Constituantă, în 21 noiembrie 1991.

Dintre modificările de esență ale noii legi fundamentale amintesc principiul separării celor trei puteri: legislativă, executivă şi judecătorească şi principiul autonomiei şi al descentralizării în administraţia publică.
De-a lungul anilor, odată cu evoluția societății, a apărut constant necesitatea revizuirii Constituției. Nu este nimic anormal, nefiresc să te adaptezi cerințelor vremurilor, nevoilor societății.

O țară este puternică atunci când are o Constituție puternică, legi puternice și bine aplicate, în concordanță cu Legea fundamentală. Respectarea legilor este obligatorie pentru toți cetățenii.
Consider că este o onoare să îți iubești țara, să o respecți, să te mândrești cu simbolurile naționale și să respecți legislația. Acesta se numește patriotism și este motorul care ne poate transforma pe noi, românii, într-o Forța”, a scris Teodor Meleșcanu, pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW