Wednesday, May 18, 2022
Jurnalism corect


Teodor Meleșcanu, citat în calitate de martor la DNA: Nu am cenzurat pe nimeni niciodată / Nu am avut o întâlnire cu Dragnea

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 13 februarie 2020 Etichete: , , ,

Fostul președinte al Senatului, Teodor Meleșcanu, a mers, joi, la sediul Direcției Naționale Anticorupție(DNA), unde a fost citat în calitate de martor. 

Meleșcanu a fost chemat la DNA să dea explicații în dosarul lui Viorel Mocanu, fostul agent guvernamental al României la CEDO. În acest dosar, procurorii cercetează schimbarea poziției lui Viorel Mocanu în contextul în care fostul șef al PSD, Liviu Dragnea, contesta condamnarea sa la închisoare în dosarul Referendumului.

„Nu este prima oară. Am mai dat o declarație. Nu primeam informații despre dosare. Ei își făceau treaba. (…)Am acces la informații dacă sunt necesare. Nu am cenzurat pe nimeni niciodată. Agentul pentru CEDO este cel care e de partea Guvernului. (…)Nicio discuție cu domnul Dragnea. Domnul Dragnea nu a vorbit cu mine, cu nimeni. Nu am avut nicio întâlnire cu Dragnea pe această temă. Când ești om politic în campanie electorală….(…)Agentul pentru CEDO este responsabil și-și asumă responsabilitățile pentru memorandumurile pe care le face. Dacă a greșit sau nu va stabili ancheta”, a declarat Teodor Meleșcanu, în fața sediului DNA.

Context

Solicitarea lui Dragnea a primit o soluție de respingere de la agentul guvernamental al României, la acea vreme Catrinel Brumar. Ulterior, după ce în această funcție a fost numit de Guvernul Dăncilă avocatul Viorel Mocanu, el a schimbat poziția și a susținut solicitarea fostului lider social-democrat, folosind argumentele acestuia în fața Curții Europene în detrimentul intereselor României.

În dosarul de la CEDO, fostul ministru de Justiție Tudorel Toader nu ar fi avizat pledoaria lui Viorel Mocanu în favoarea lui Liviu Dragnea, deoarele agentul guvernamental este subordonat Ministerului Afacerilor Externe, condus la acea vreme de Teodor Meleșcanu.

Viorel Mocanu a fost eliberat din funcție, la cerere, în luna august a anului trecut. Ulterior, după instalarea Guvernului Orban, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a retras pledoaria de la CEDO care îl favoriza pe Liviu Dragnea și a cerut agentului României să trimită noi observații în acest proces.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW