Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Tentativă de asasinat a procurorului general al Bulgariei?

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 1 mai 2023

Procurorul general al Bulgariei, Ivan Gheșev, ar fi fost luni, 1 mai, ținta unei tentative de asasinat, a declarat Borislav Sarafov, procurorul general adjunct, citat de agenția BTA. 

Procurorul general se afla în drum spre Sofia, într-un autocar, când într-un viraj strâns, abordat de șofer cu viteză redusă, a avut loc o explozie extrem de puternică, a precizat Sarafov, într-o declarație de presă susținut la circa 100 metri de locul incidentului. Nimeni nu a fost rănit.

Explozia a produs un crater adânc de 30-40 cm, cu un diametru de aproape 3 metri. Potrivit oficialului, un dispozitiv explozibil ar fi fost amplasat pe marginea drumului, în evident cu intenția de a ucide pe cineva.

Autoritățile fac anchetă

Pe de altă parte, comisarul șef Petar Todorov, secretarul general al Ministerului de Interne, a refuzat să precizeze care a fost cauza incidentului, menționând că a fost formată o echipă mixtă de anchetă.

Din această echipă fac parte responsabili din cadrul Direcției Generale de Poliție, Agenției de Stat pentru Securitate Națională, Serviciului Național de Protecție, Direcției Generale pentru Combaterea Crimei Organizate și Ministerul de Interne.

Prim-ministrul interimar, Galab Donev, va organiza marți o ședință, la care va participa ministrul interimar de interne, Ivan Demerdzhiev, dar și reprezentanți ai parchetului, pentru a discuta acest eveniment.

Ivan Gheșev este o figură controversată în Bulgaria. El a fost numit în funcția de procuror general în anul 2019 la insistențele fostului premier, Boiko Borisov. La începutul anului 2020, i s-a cerut demisia de către miile de manifestanți adunați în centrul Sofiei, care îl acuzau că apără interesele marilor corupți.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW