Friday, May 20, 2022
Jurnalism corect


Tensiunile între ministrul Justiției și șefa CSM continuă. Birchall: Nemulțumirea e întemeiată/ Savonea: S-a urmat o procedură

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 3 iulie 2019 Etichete: , , ,

Tensiunile dintre ministrul Justiției și președintele CSM continuă. Înainte de ședința de plen în care ar urma  să se discute a patra oară numirea Adinei Florea șef al SIIJ, Ana Birchall a acuzat că, din nou, nu a fost respectată procedura în convocarea plenului. În replică, Lia Savonea a declarat că a respectat procedura.
Întrebată de nemulțumirile unor membri ai CSM privind convocarea ședințelor, Lia Savonea a răspuns:  „Lucrarea e pe ordinea de zi s a urmat o procedura. Pt mine e o urgenta sa respect legea. Cred că în timp ați putea să înțelegeți profilul meu, să îmi știți comportamentul. Nu sunt adepta teatrului scurt sau scenetelor în fața dumneavoastră. Am o relație bună cu doamna ministru și fiecare răspunde pentru felul în care înțelege să se poziționeze”.
„Mi se pare ironic să impuţi lipsa de dialog şi să nu te prezinţi la şedinţe”, a mai spus preşedintele CSM.

Birchall: Această nemulţumire e întemeiată

„Această nemulțumire e întemeiată. Puteți să consultați agenda de azi a ministerului Justiției, la ora asta era deja o întâlnire la MJ, la 10 plen la Camera Deputatilor, la 2 plen, după care ședința de guvern. Actele normative care intră în ședința de guvern trebuiesc semnate de ministrul justiției. Dupa toate discutiile care au fost luni, la ora 16.11, am primit un e-mail în care sunt anunțată că e ședintă de plen azi, la ora 9.00. Acest mod nu stiu daca e neaparat productiv. Judecati dvs daca s-au respectat cele 3 zile. Termenul asta de boicot.. una e absentarea si alta e boicotul. Din punctul meu de vedere, rolul important in a debloca aceasta situatie il are presedintele CSM”, a declarat Ana Birchall.
Mai mulţi membri ai CSM sunt nemulţumiţi de lipsa de previzibilitate a organizării şedinţelor plenului CSM. Surse din sistem au declarat, pentru mainnews.ro, ca nici la şedinţa de astăzi nu va fi cvorum pentru validarea Adinei Stan şef al SIIJ. Mai mulţi magistraţi din Consiliu au cerut amânarea discuţiilor.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW