Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


Tensiunile continuă în Republica Moldova. Percheziții la un sediu al Poliției, după ce mai mulți angajați și-au arătat susținerea pentru Guvernul Maia Sandu

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 12 iunie 2019 Etichete: , , ,

Tensiunile continuă în Republica Moldova. După ce ieri mai mulţi poliţişti şi-au exprimat susţinerea pentru Guvernul Maiei Sandu, în această dimineață autoritățile moldovene au făcut percheziţii la Direcția nr.6 a Inspectoratului Național de Investigații. Anatolie Macovei, unul dintre şefii Direcţiei, este vizat de anchetă. 

Anatolie Macovei, șeful Direcției a 6-a din cadrul Inspectoratului Național de Investigație, a anunțat că de acum instituția pe care o conduce i se va subordona lui Gheorghe Balan, șef al Inspectoratului General de Poliție, numit de Guvernul Sandu.

„Facem un apel către toți colegii să ne urmeze exemplul, ca să evităm ciocniri, dezordini în masă și altercații și să menținem ordinea publică”, a spus Macovei ieri.

După demararea percheziţiilor, Macovei susţine că nu a primit nici o explicație.

La fața locului s-a aflat și ministrul de Interne din Guvernul Sandu, Andrei Năstase, care a declarat pentru agora.md, că toți cei care și-au arătat susținerea pentru noul Guvern de la Chișinău au fost sechestrați în interiorul clădirii și suspendați ilegal din funcție.

„Această secție se ocupă de protecția martorilor, ei se ocupă de protecția oamenilor care au depus mărturii și depoziții”, a spus Năstase.

Ordinul pentru percheziții ar fi fost semnat de Alexandru Pînzari, șeful Inspectoratului General de Poliție, persoană apropiată de Vladimir Plahotniuc.

Alexandru Pînzari nu se supune noului Guvern condus de Maia Sandu și nu recunoaște mandatul de ministru de Interne al lui Andrei Năstase. Șeful Inspectoratului General al Poliției i se subordonează lui Alexandru Jizdan, ministru de Interne în guvernul lui Pavel Filip.

Prezent la fața locului, acesta susține că ce s-a întâmplat azi la sediul Inspectoratului Național de Investigații este „un scenariu construit pe emoții pentru a face un show mediatic”.

„Ieri ați văzut declarațiile acestor polițiști. IGP a inițiat o anchetă de serviciu, imediat după asta a fost emis ordin prin care au fost demiși din funcție. Le-a fost adus la cunoștință ordinul, au semnat ordinele respective și au plecat.

Este un scenariu construit pe emoții pentru a face un show mediatic. Aici sunt documente secrete. Odată ce s-au declarat în afara legii, și am hotărât că este un risc”, a spus Pânzari.

Mascații au fost solicitați să se prezinte la fața locului și li s-a ordonat să creeze un cordon la intrarea în instituție.

Alexandru Pînzari i-a interzis accesul în clădire lui Andrei Năstase, ministrul de Interne amenințându-l pe șeful IGP că va face pușcărie pentru complicitate la lovitură de stat.

 

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW