Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Tensiuni la granița de Est a Ucrainei / Purtătorul de cuvânt al lui Putin: Situația este extrem de instabilă / SUA trimit nave militare în Marea Neagră

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 10 aprilie 2021

Ministrul Apărării din Ucraina, Andriy Taran, a declarat, sâmbătă, că țara lui ar putea fi provocată de Rusia, după ce au fost reluate agresiunile armate de la granița de Est a Ucrainei, relatează Reuters

Acesta susține că motivul reluării agresiunii armate împotriva Ucrainei ar putea fi acuzațiile Rusiei cu privire la încălcarea drepturilor vorbitorilor ruși.

În același timp, trebuie remarcat că intensificarea agresiunii armate a Federației Ruse împotriva Ucrainei este posibilă numai dacă se ia o decizie politică adecvată la cel mai înalt nivel de la Kremlin”, a mai precizat Andriy Taran, într-un comunicat.

Mișcările militare ruse din regiunea Donbass, de la granița de Est a Ucrainei, alimentează temerile că Moscova s-ar pregăti să trimită forțe în zonă. Oficialii de la Kremlin susțin că prezența trupelor nu ar reprezenta o amenințare, dar au precizat că vor rămâne în apropierea graniței cât vor crede de cuviință.

SUA trimit nave militare în Marea Neagra

Casa Alba a afirmat, săptămâna trecută, că Rusia are, în acest moment, mai multe trupe lângă granița cu Ucraina decât a avut în 2014, când a anexat peninsula Crimeea. În același timp, rapoarte ale serviciilor de informații arată că aproximativ 4.000 de soldați ruși au fost văzuți în timp ce se deplasau în Crimeea, potrivit CNN.

În plus, ar fi vorba de tancuri, artilerie de rachete și rachete balistice cu rază scurtă de acțiune ce au fost transportate la doar 150 de mile de Ucraina, unde Rusia a întemeiat o nouă zonă militară, susține The Guardian.

Oficialii americani au dat de înțeles că ar putea să trimită nave de război în Marea Neagră, după ce s-au arătat „îngrijorați de escaladarea violențelor în estul Ucrainei”.

Două nave vor trece prin strâmtoarea Bosfor și vor ajunge în Marea Neagră, a transmis și o sursă din cadrul ministerului turc de externe, susține Russia Today

Secretarul de stat american însărcinat cu Apărarea, Antony Blinken, și miniștrii Apărării din Franța și Germania cer Rusiei să oprească desfășurarea militară a Rusiei și își afirmă sprijinul față de Ucraina.

Ucraina aduce trupe la granița cu Rusia

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, a avut marți o vizită în regiune, pe fondul escaladării tensiunilor din regiunea Donbass, arată France 24.

Vă mulțumesc că ați ținut oamenii calmi și ne-ați apărat pământul”, le-a transmis Zelensky militarilor ucraineni. „Sunteți un adevărat exemplu de eroism și dăruire. Ne amintim de fiecare războinic care a murit apărându-ne statul”, a adăugat președintele Ucrainei.

În același timp, Zelensky a adus mai multe trupe în apropierea graniței de Est.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin: Situația de la graniță este extrem de instabilă

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitry Peskov, a transmis, vineri, că „situația de la granița cu Ucraina este extrem de instabilă(..)Dinamica dezvoltării acestei stări de fapt, precum și comportamentul părții ucrainene, creează pericolul unei reluări a ostilităților la scară largă”, arată Russia Today.

În cazul unei ofensive sau al unei noi escaladări a luptelor la granița Rusiei cu Ucraina, „toate țările, inclusiv Rusia, vor lua măsuri pentru a preveni repetarea unor astfel de tragedii”, a declarat oficialul.

Sursă foto: Volodymyr Zelensky / Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW