Saturday, July 4, 2020
Jurnalism corect


Tensiuni între statele membre NATO. Reuniune de urgență la Sofia după ce Turcia a deschis granița pentru migranți

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 1 martie 2020 Etichete: , , , ,

Bulgaria a luat decizia să sprijine Turcia în NATO. Luni, 2 martie premierul Bulgariei se va întâlni cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Sofia va găzdui o reuniune internațională pe tema migrației.

Premierul Bulgariei Boiko Borisov, citat de Novinite.bg, dă asigurări că migrația la frontiera Bulgariei cu Turcia este ”zero” și îi îndeamnă pe cetățenii bulgari ”să stea liniștiți”.

Declarațiile au fost făcute la o zi după anunțul autorităților turce că au deschis porțile pentru refugiații care doresc să ajungă în Europa și au acuzat Uniunea Europeană de nerespectarea prevederilor Pactului privind refugiații.

De asemenea, declarațiile vin în contextul în care televiziunea publică din Turcia, TRT, a publicat o hartă cu ruta pe care refugiații sirieni ar intenționa să o urmeze în drumul către Europa de Vest. Traseul vehiculat de TRT  ar ocoli Balcanii de Vest,  urmând să treacă prin Bulgaria și România, transmite G4Media.

Premierul bulgar a trecut în revistă convorbirile telefonice pe care le-a avut pe această temă cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen președintele Consiliului European, Charles Michel, premierii Greciei și Croației – Kyriakos Mitsotakis și Andrej Plenković, subliniind că Bulgaria a decis vineri să sprijine Turcia în NATO, fiind una din cele mai insistente țări pe acest subiect.
Premierul Bulgariei a declarant că luni, 2 martie se va întâlni cu președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan pentru a discuta despre migranți, criza umanitară, acțiunile armate din Siria și sprijinul din partea NATO.
Potrivit lui Boiko Borisov, în viitorul apropiat Bulgaria va organiza o reuniune internațională pe tema migrației în regiune.
Totodată, premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat intensificarea măsurilor de pază la frontiera Ungariei.

Sursa foto: Phys.org

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW