Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Tensiuni între Florin Cîțu și Gabriela Firea / Ministrul Finanțelor, despre controlul de la Primărie: Legea a fost încălcată în toate aspectele investigate de MFP / Primarul în funcție: Plângerile pentru abuz în serviciu sunt pregătite

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 6 octombrie 2020 Etichete: , , ,

Florin Cîțu a anunțat că Inspecția Economică din cadrul Ministerului de Finanțe definitivează, în acest moment, un control la Primăria Municipiului București. Ministrul Finanțelor susține că PMB ar fi încălcat legea în toate aspectele investigate de Minister. Primarul în funcție acuză că inspectorii Ministerului ar fi fost amenințați cu concedierea dacă nu găsesc nereguli în Primărie.

Florin Cîțu susține că PMB a fost ocolită de-a lungul timpului de astfel de controale și promite că va elimina furtul banului public din instituțiile publice.

Am promis!

La începutul anului, în februarie, Inspecția Economica din MFP a început un control la Primăria Municipiului București.

PMB a fost “ocolita” foarte mulți ani de astfel de controale. Controlul a fost întrerupt pe perioada stării de urgenta dar este definitivat acum.

Voi prezenta mai multe detalii în cadrul declarațiilor de presă pe care le fac săptămânal de la MFP. Până atunci vă pot spune că legea a fost încălcată în TOATE aspectele investigate de MFP.

În acest moment IE este în control la 5 companii ale MB și le vom controla pe TOATE

V-am promis că voi elimina risipa și furtul banului public din TOATE instituțiile publice. Așa voi face!”, a anunțat Florin Cîțu.

Am promis!

La începutul anului, în februarie, Inspecția Economica din MFP a început un control la Primăria…

Publicată de Florin Cîţu pe Luni, 5 octombrie 2020

 

 

Primarul în funcție susține că neregulile găsite de MFP ar fi inventate

 

Gabriela Firea a reacționat, spunând că are pregătite plângerile pentru abuz în serviciu pe numele lui Florian Cîțu, a șefei inspectorilor, și al inspectorilor care ar fi inventat nereguli.

Ministrul Câțu a anuntat azi că a găsit (inventat) nu stiu ce nereguli la Primaria Capitalei. De aproape un an se chinuie, saracul! Nu a gasit nimic! S-au fortat 10 luni sa gaseasca ceva, orice, si nu au reusit, pentru ca nu aveau ce sa identifice negativ. Si au plecat asa cum au venit.

Cei trei inspectori s-au intors intr-o zi in Primarie si au spus ca, daca nu scriu ceva, orice, in raport, vor fi dati afara de sefii lor. Mai au putini ani pana la pensie si nu-si permit sa ramana pe drumuri.

Au scris ceva, doar sa fie pe hartie, absolut nimic ilegal sau incorect. Povesti! Ceva legat de inventarul patrimoniului (mare parte administrat de sectoare) si despre cum au fost distribuiti banii pentru termoficare. Existând investitii care decurg din proceduri de achizitii legale, subventii care trebuie achitate si un cont escrow, si aici lucrurile sunt mai mult decat curate și clare.

Deci, un control politic, menit sa arunce o umbra asupra mea si a colegilor mei. Nu vor reusi!

Plangerile pentru abuz in serviciu sunt pregatite. Pe numele Domnului Cațu, a sefei inspectorilor, doamna Secoșan Valerica – cea care îi obliga în numele lui Câțu sa inventeze ceva, si a inspectorilor care au născocit la ordin niste pagini de beletristica financiara SF : domnii Ilea, Oprea, Puscasu.

Nu ne putem lăsa călcați in picioare de cei care jefuiesc zilnic Bugetul National, doar pentru ca ei sunt vremelnic la putere! Azi sunt, maine nu mai sunt!”, a reacționat Gabriela Firea.

Ministrul Câțu a anuntat azi că a găsit (inventat) nu stiu ce nereguli la Primaria Capitalei. De aproape un an se…

Publicată de Gabriela Firea pe Marţi, 6 octombrie 2020

 

 

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW