Saturday, September 30, 2023
Jurnalism corect


Tensiuni între conducerea centrală a PNL și filiala din Cluj, după numirea unui membru UDMR în funcția de prefect / Emil Boc: E un gest de sfidare fără precedent

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 4 martie 2021

Emil Boc, primarul PNL al municipiului Cluj-Napoca, susține că organizația județeană a partidului a fost sfidată de conducerea liberalilor, după ce, în funcția de prefect al județului, a fost numit un membru UDMR. 

E fără cuvinte. E un gest de sfidare fără precedent a conducerii PNL faţă de organizaţia PNL Cluj. Eu am fost preşedinte al acestui partid 7 ani de zile, dar niciodată Clujul n-a fost umilit. De altfel, niciodată, ca preşedinte de partid, n-am umilit organizaţiile politice care au adus scor politic la partid. Iar Clujul, că le place unora, că nu le place, a adus cele mai multe voturi în zestrea generală a PNL, la toate alegerile. Deci, organizaţia care aduce cele mai multe voturi, pur şi simplu a fost umilită şi asta e o palmă data tuturor colegilor mei din PNL care au muncit cu bună credinţă. (…) Practic, conducerea centrală a partidului ne-a sfidat. (…) S-au trecut nişte linii roşii la Cluj în relaţia dintre conducerea centrală şi PNL Cluj”, a declarat, joi, Emil Boc, citat de Agerpres.

În urma negocierilor din coaliția de guvernare, propunerea pentru funcția de prefect al județului Cluj-Napoca a revenit UDMR.

În ședința de Guvern de miercuri, 3 martie, prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că 103 de prefecți și subprefecți au fost eliberați din funcție, urmând ca locul lor să fie luat de propunerile partidelor din coaliție. Astfel, Tasnadi Istvan Szilard va fi noul prefect al județului Cluj.

Au fost numiţi 36 de prefecţi din 42 şi 75 de suprefecţi din 85. Mâine(n.r. vineri), după ora 13.30 vor depune jurământul aceştia şi începând de mâine seară(n.r. vineri) îşi vor prelua atribuţiile”, a anunțat Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW