Monday, May 17, 2021
Jurnalism corect


Tensiuni între Clotilde Armand și Nicușor Dan pe tema salubrizării publice: Până atunci îl rog să nu mai complice inutil lucrurile

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 9 decembrie 2020

Clotilde Armand a reacționat, după ce Nicușor Dan a declarat că administrația locală trebuie să onoreze contractul cu firma de salubrizare publică. Primarul Sectorului 1 susține că facturile emise de compania respectivă ar fi nelegale. 

Am ascultat declarațiile Primarului General privind situația gunoaielor din Sectorului 1. Acum, nu știu dacă actualul primar cunoaște la fel de bine contractul firmei de salubrizare cu Primăria Sectorului 1… însă apreciez că ne-a oferit o soluție: să plătim facturile emise nelegale de această companie”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Primăria Sectorului 1: Prestatorul serviciului de salubritate, neplătit din luna iunie / Restanțele se ridică la 100 de milioane de lei

Clotilde Armand precizează că Primăria Sectorului 1 se confruntă cu mai multe probleme privind tarifele pentru serviciul de salubrizare și deficitul de 1 miliard de lei.

Așadar, putem trece peste decizia Curții de Conturi care a decis că tarifele pentru serviciul de salubrizare au crescut ilegal, putem trece peste faptul că nu avem buget votat și alocat și nu putem face rectificarea bugetară din cauza deficitului de 1 miliard de lei, putem trece peste dosarul deschis la DNA privind creșterea nelegală a tarifelor.

Dar putem trece și peste faptul că am început să verificăm facturile emise de firma de salubrizare și am găsit analizând aparatele GPS ale mașinilor că serviciile facturate nu au fost prestate?!”, a adăugat primarul Sectorului 1.

Primarul Sectorului 1 îl roagă public pe Nicușor Dan să trimită o dispoziție prin care primarul general al Capitalei își asumă achitarea facturilor.

Dacă putem face toate acestea atunci îl rog public pe domnul Primar General al Bucureștiului să ne trimită o dispoziție semnată/parafată de dumnealui prin care își asumă achitarea facturilor. Toți experții și tot aparatul Primăriei Sectorului 1 o să fie încântați. Vă promit că vom face tot posibilul ne vom conforma. Până atunci îl rog să nu mai complice inutil lucrurile”, este apelul public făcut de Armand.

Nicușor Dan a declarat, marți seară, că Primăria Sectorului 1 trebuie să plătească angajamentele pe care le are față de compania de salubrizare publică.

În sectorul 1 este un conflict între operatorul de salubritate și Primăria Sectorului 1 pe un contract care este în funcțiune. Cum a fost semnat acel contrat, asta e o chestiune care poate să fie discutată. Însă în acest moment, eu consider că un contract care este în vigoare trebuie executat, adică Primăria trebuie să plătească operatorului acel serviciu, astfel încât să se ridice și gunoaiele de pe străzi. Deci, este o responsabilitate pe care Primăria Sectorului 1 o are și eu sper să se achite de ea”, a declarat marți seara, la Digi24, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

CITEȘTE ȘI: Primarii de sector ai „Dreptei Unite”, întâlnire pe tema salubrizării: Am găsit câteva variante, din care unele foarte promițătoare

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW