Sunday, May 16, 2021
Jurnalism corect


Tensiuni înainte de votul pentru șefia Senatului. Tăriceanu: Susținerea lui Meleșcanu este o lovitură sub centură pe care Dăncilă vrea să o aplice ALDE

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 10 septembrie 2019 Etichete: , ,

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că decizia social-democraților pe care au luat-o în ședința Comitetului Executiv al PSD de a-l susține în continuare pe Teodor Meleșcanu la șefia Senatului este o lovitură sub centură pe care premierul și membrii PSD vor să o aplice ALDE.

„Un atac, o lovitură sub centură pe care doamna Dăncilă, împreună cu colegi ei vrea să o aplice ALDE. Decizia luată în ALDE a fost ca ALDE să aibă o propunere în persoana colegului nostru Iani Popa. Ne vom trezi în situaţia nefirească de a avea două propuneri pentru funcţia de preşedinte, amândouă din partea ALDE. Singura propunere valabilă e cea pe care o face grupul nostru”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marţi, la Parlament.

Șefia Senatului este disputată de Teodor Meleșcanu, susținut de PSD, Alina Gorghiu, care are sprijinul PNL, PMP și UDMR și de senatorul ALDE, Ion Popa. Decizia lui Meleșcanu de a accepta propunerea PSD s-a lăsat cu scandal în ALDE, partid care tocmai a ieșit de la guvernare. Nici măcar amenințarea că va fi dat afară din partid nu l-a determinat pe fostul ministru de externe să renunțe la candidatură.

Întrebat dacă Meleșcanu va fi exclus din partid, Tăriceanu a explicat că decizia se aplică însă nu se produce instantaneu, fiind nevoie să se întrunească forurile statutare ale partidului.

„Nu fac niciun fel de anticipaţii pentru că eu aştept rezultatul votului (privind şefia Senatului – n.r.). Dacă domnia sa aşteaptă să fie nominalizat candidat şi acceptă această candidatură intră sub incidenţa hotărârii pe care noi al luat-o. Deci fiecare care acceptă o astfel de postură îşi asumă nişte consecinţe. Cei care fac aşa ceva trebuie să ştie că se aplică ultima hotărâre. Se convoacă Biroul Politic el face către solicitare către Delegaţia Permanentă şi apoi se ia decizia. Nu se produce instantaneu”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marţi, la Parlament.

CEx PSD: Social-democrații îl susțin în continuare pe Teodor Meleșcanu

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni seara, că PSD a stabilit în Comitetul Executiv al partidului, să îl susţină în continuare pe Teodor Meleşcanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Liderul social-democraţilor a precizat că e încrezătoare că senatorii PSD vor vota conform deciziei CEx.

„Da, îl susţinem în continuare pe domnul Teodor Meleşcanu şi cred că tărie că va fi ales preşedintele Senatului. Am vorbit cu domnul Meleşcanu despre candidatura domniei sale şi vom merge până la capăt cu această candidatură”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul CEx al PSD de luni.

Pentru a obține șefia Senatului, Teodor Meleșcanu are nevoie de 69 de voturi. Grupul parlamentar al PSD are 68 de senatori, ceea ce înseamnă că are nevoie și de voturi de la alte partide.

Foto: Inquam photos/ Alexandru Bușcă

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW