Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Tensiuni în USR după excluderea din partid a Olimpiei Ardelean. Peste 500 de membri revoltați/ Deputat USR: Nu toți sunt importanți

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 14 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Deputatul USR Ionuț Moșteanu a reacționat la scrisoarea trimisă de peste 500 de membri USR „Echipei Barna”, prin care cer ca disidenții să nu mai fie „hărțuiți” de actuala conducere și ca liderul formațiunii să nu mai facă scut în jurul persoanelor apropiate. Moșteanu a spus că „nu toți sunt importanți”.

După ce peste 500 de membri au criticat public „Echipa Barna”, Ionuț Moșteanu a declarat că „Nu sunt extrem de importanți”. Rugat să își explice propoziția, deputatul USR a răspuns:

„Dumneavoastră ați spus că toți sunt importanți și eu am spus că nu toți sunt importanți, aceasta a fost discuția mai devreme. Haideți să fim atenți la cuvinte”, a spus Moșteanu, la B1.

De asemenea, deputatul USR a mai precizat că sunt câteva sute de oameni care au scris respectiva scrisoare, încă sunt alți mii de oameni care preferă să fie tăcuți.

„Am spus că sunt câteva sute de oameni, care au scris scrisoarea aceasta. Tot în aceeași declarație, am spus că sunt alte sute și mii de oameni, care preferă să fie tăcuți și care muncesc în partidul acesta dinainte. Acum nu putem să ne batem în scrisori, care strânge mai multe semnături, că nu despre asta e vorba”, a adăugat deputatul USR Ionuț Moșteanu.

Război în USR

Tensiunile în USR au pornit, după ce, în cadrul ședinței Biroului Național de miercuri, liderii USR au exclus-o din partid pe Oli Ardelean, vicepreședinte USR Ilfov, cea care a dezvăluit că au fost și semnături false în campania „Fără penali”.

„Ieri seara, intr-o adevarata executie, o majoritate din Biroul National USR, toti din echipa Barna, m-a exclus din USR.

Deși am spus adevărul. Deși am incercat mult timp sa rezolv intern

Le-am cerut sa amane pana se judeca sesizarea făcută de mine din august 2018 impotriva angajatului lui Barna la Secretariatul General, Ciprian Necula. Cel responsabil de campania fara penali si care atunci, la sediul USR, dupa ce am gasit falsurile si le scoteam din dosare, a tipat la mine sa ies de acolo, sa las falsurile sa le trimitem la primarii ca poate le accepta. Am tipat si eu la el: da, posibil sa le accepte, pentru ca traim intr-o tara corupta cu incompetenti in administratie. Poate nu se prind. Dar asta nu e motiv sa trimita falsuri la primarii.

Barna a refuzat atunci sa analizeze vina lui Necula. A tot refuzat de atunci. Le-am cerut sa imi spuna daca au mai contractat firma de promoteri care le-au adus falsurile. Nu mi-au raspuns.

Am cerut acum sa judece acea speta impreuna cu una noua de acum in care am fost acuzata EU ca am prejudiciat imaginea partidului scriind ca Barna a minimizat problema semnaturilor false de la fara penali. Scriind practic un fapt real rau facut de USR + Barna.

Au ignorat cererea mea de amanare pana poate fi judecata si speta cu privire la Necula.

M-au exclus pe mine in timp ce acel individ este inca angajatul lor.

In fine. O mizerie”, a scris Oli Ardelean pe Facebook, după ce a fost exclusă.

500 de membri USR, scrisoare pentru Barna

În urma acestei excluderi, senatorul Mihai Goțiu a scris pe Facebook că peste 500 de membri USR au semnat apelul prin care solicită revenirea asupra deciziei de excludere a Olimpiei Ardelean din partid și renunțarea la „execuțiile și epurările membrilor critici”.

Foto: Inquam photos/ Virgil Simionescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW