Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


Tensiuni în coaliție din cauza datelor publicate de autorități în pandemie. Violeta Alexandru: Afirmații politice gen – nu am încredere în cifre – sporesc îngrijorarea / Vlad Voiculescu: Înainte de alegeri, incidența a fost calculată „inovativ”

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 24 martie 2021

Violeta Alexandru, liderul PNL București, susține că afirmațiile de tipul „nu am încredere în cifre” sporesc îngrijorarea oamenilor, făcând referire la mai multe declarații ale ministrului Sănătății. În replică, Vlad Voiculescu acuză că incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 a fost calculată eronat înainte de alegerile parlamentare din decembrie.

La ce tensiune e în București de câteva zile de când a crescut numărul cazurilor de Covid, contează mult câtă credibilitate are persoana care face declarații și, binențeles, ce declară. Oricum, în București se declară multe. Recunosc că selectez deja, ascult oamenii în care am încredere pentru că mă uit la experiența lor. Afirmații oficiale/politice gen – nu am încredere în cifre/cifrele sunt altele, s-ar putea să evolueze lucrurile așa sau invers (fără să se indice argumentele), eu o să fac cum vreau ca să arăt că pot – nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. Un oraș atât de îngrijorat este un oraș căruia îi scade randamentul”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Vlad Voiculescu i-a răspuns fostului ministru al Muncii, acuzând că incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 a fost calculată într-un mod „inovativ” înainte de alegerile parlamentare.

Din calcul au fost eliminate cifrele din focare – nicaieri in Europa nu s-a mai procedat asa; Din calculul incidentei la 14 zile au fost “pierdute” vreo doua zile. Astea sunt “artificiile” de anul trecut pe care le-am descoperit cu surprindere si mai mult decat atat”, este replica ministrului Sănătății, printr-un comentariu la postarea liderului PNL București.

Ministrul Sănătății este de părere că informațiile comunicate de autorități ar trebui să fie „cât mai aproape de adevăr”.

Conteaza, mai ales in situatii de genul asta. Altfel de furam singuri caciula mintindu-ne frumos. Banuiesc ca nu stiai despre “inovatiile” de mai sus. Asta poate iti lamureste de ce am spus zilele trecute ca <<cifrele sunt altele>>”, a adăugat Voiculescu.

(foto: Comentariul lui Vlad Voiculescu)

La ce tensiune e în București de câteva zile de când a crescut numărul cazurilor de Covid, contează mult câtă…

Publicată de Violeta Alexandru pe Marţi, 23 martie 2021

 

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW