Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


Tensiuni în coaliţia de guvernare. Dan Barna și Dacian Cioloș își reafirmă susținerea pentru Vlad Voiculescu/ Premier: Acuzații grave pe care trebuie să le explice cei care au publicat datele

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 10 martie 2021 Etichete: , ,

Vicepremierul Dan Barna și liderul PLUS, Dacian Cioloș, transmit un mesaj public de susţinere a lui Vlad Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii, în contextul tensiunilor din coaliţia de guvernare iscate ca urmare a publicării unor informaţii de către Ministerul Sănătăţii privind procesul de vaccinare. În spaţiul public s-a vehiculat nemulţumirea liberalilor faţă de Vlad Voiculescu, în contextul publicării respectivelor date. Premierul Florin Cîțu susține că nu există neînțelegeri între el și ministrul Sănătății, însă menționează că un control este necesar.

Dan Barna: Când am promis o revoluție a bunei guvernări, ne refeream inclusiv la transparența datelor publice

„Când am promis o revoluție a bunei guvernări, ne refeream inclusiv la transparența datelor publice. De altfel, din 2013 România este membră a inițiativei internaționale “Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă”, al cărui scop principal este tocmai transparentizarea datelor pentru reutilizare.

Este, deci, un lucru normal ca un ministru USR PLUS să acționeze în baza ideilor pe care le-am susținut înainte de alegeri.

Vlad Voiculescu are susținerea mea și a Alianței USR PLUS în proporție de 101 la sută. Lucrul ăsta nu se va schimba.

Transparența e o parte din buna guvernare”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Dacian Cioloş: Transparența nu e un moft

„Vlad Voiculescu este atacat pentru publicarea datelor referitoare la vaccinare. Demersul său este un gest de normalitate. Știm cu toții că una dintre problemele majore ale României este lipsa de încredere a cetățenilor faţă de autoritățile publice. Transparența nu e un moft, este unul dintre fundamentele pe care trebuie să reconstruim încrederea cetățenilor în stat.

Vlad Voiculescu are toată susținerea mea în ceea ce privește luarea unor astfel de decizii”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Florin Cîțu infirmă existența unui conflict cu ministrul Sănătății

„Nu există o diferenţă între mine şi Vlad Voiculescu pe nicio temă. Publicarea bazei de date este un lucru pe care l-a făcut Ministerul Sănătăţii, ideea este că am fost sesizat şi pentru orice sesizare, fie că vine de la cetăţenii României sau de la cetăţeni ai statului, trebuie să dau rezoluţie, să vedem cum trebuie să fie rezolvată. Nu sunt specialist, vom vedea dacă există vreo problemă sau nu este nicio problemă. Din punctul meu de vedere, subiectul este încheiat. Transparentizarea este foarte importantă. (..) Aştept să văd de ce este posibil ca un oraş cum este Timişoara, de exemplu, şi judeţul Timiş, să ceară vaccinurile în plus, dar să aibă 20.000 de locuri libere. O să vină rezultatul, am cerut să văd ce se întâmplă”, a declarat premierul.

„Am văzut nişte concluzii în spaţiul public, au fost nişte acuzaţii grave, zic eu, care trebuie să le explice cei care au publicat datele. Înţeleg că se formează în opinia publică imaginea că s-au vaccinat unii din personalul militar, persoane care nu trebuiau să se vaccineze, ceea ce este un lucru foarte grav. Dacă există dovezi în acest sens, cei care au publicat datele trebuie să le susţină. (…) Aştept de la cei care au publicat datele să-mi explice dacă este adevărat aşa ceva”, a completat Cîțu.

Oficialii din Ministerul Apărării și Ministerul de Interne îl acuză pe Vlad Voiculescu că nu a primit aviz pentru a da publicității datele referitoare la campania de vaccinare. În replică, ministrul sănătății susține că nu era nevoie de un asemenea aviz, în condițiile în care documentul nu avea niciun grad de secretizare.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW