Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Televiziunea din Republica Moldova investighează votul juriului său la Eurovision

By Diochetanu Andreea , in Republica Moldova Stirile zilei , at 17 mai 2022

Scandalul de la concursul muzical Eurovision continuă. Societatea de radio şi televiziune a Republicii Moldova, Teleradio-Moldova, a anunţat că va demara o investigaţie internă pentru a afla de ce juriul său a acordat un punctaj „suspect de mic” României la Eurovision, relatează Agerpres.

De obicei, Republica Moldova şi România acordă fiecare concurenţilor celeilalte punctajele mari la această competiție. În schimb, în acest an, votul României a fost anulat, dar TVR a precizat că juriul român a acordat 12 puncte Republicii Moldova, în timp ce juriul de la Chișinău a acordat cel mai mare punctaj Ucrainei.

Directorul Teleradio-Moldova, Vlad Ţurcanu, a precizat că niciodată nu a existat o discrepanţă atât de mare între votul juriului şi votul publicului în ceea ce priveşte punctajele acordate României la Eurovision.

„Ar trebui să înţelegem ce raţiuni au determinat juriul din Republica Moldova să fie atât de departe de ceea ce a spus publicul. N-aş fi vrut să vorbesc astăzi despre asta, dar pentru toată lumea este clar că această notă amară pe care a introdus-o în discuţie juriul de la Chişinău nu a putut să adumbrească bucuria noastră de a-i urmări pe Zdob şi Zdub şi fraţii Advahov. Asta contează în primul rând”, a explicat directorul Teleradio-Moldova.

Juriul moldovean a acordat 12 puncte (punctajul maxim) Ucrainei, în timp ce publicul din Republica Moldova a acordat 10 puncte concurentului român, wrs.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/televiziunea-din-republica-moldova-investigheaza-votul-juriului-sau-la-eurovision/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW