Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Tel Drum a cerut insolvența fermei de porci a lui Liviu Dragnea

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 7 februarie 2020 Etichete: , ,

Compania Tel Drum SA Alexandria a cerut, pe 5 februarie 2020, la Tribunalul Teorman, deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva Ferma Salcia SA, cunoscută ca „firma de porci a lui Liviu Dragnea”.

Ferma de la Salcia a fost deținută, până anul trecut, de Valentin Dragnea, fiul fostului lider PSD Liviu Dragnea.

„Cererea depusă de administratorul judiciar care se ocupă de insolvenţa Tel Drum SA este ciudată pentru că Ferma Salcia SA a susţinut că are de recuperat de la firma de construcţii suma de 3,94 milioane lei şi a solicitat înscrierea la masa credală cu această creanţă”, transmite supervizor.ro.

Sursa citată mai menționează că CITR FILIALA ILFOV SPRL a eliminat suma de 3.169.419,91 lei, ca fiind prescrisă, şi a precizat că “nu rezultă nici din documentele depuse de creditoare, nici din documentele primite de la debitoare faptul că serviciile au fost prestate, respectiv faptul că bunurile au fost livrate“.

Ferma de porci a lui Liviu Dragnea ar fi fost înscrisă în tabelul creditorilor cu diferenţa de 656.111,64 lei, dar cu menţiunea “sub condiţia dovedirii prestării efective a serviciilor, respectiv livrarea de mărfuri”.

Între timp, administratorul judiciar a descoperit mai multe nereguli între cei doi agenţi economici din moment ce a solicitat aplicarea Legii 85/2014, demers juridic care a dus la constituirea Dosarului nr.145/87/2020, pentru care Tribunalul Teleorman a programat primul termen de judecată pe 2 martie 2020.

În momnetul de față, Ilie Liviu Dragnea deține acum 98,9% din acțiunile de la Ferma Salcia SA, iar Valentin Tianu, un alt apropiat al fostului președinte PSD, are restul de 1,1%.

Conform procurorilor DNA, Ilie Liviu Dragnea ar fi un paravan folosit de Liviu Dragnea pentru a-și ascunde afacerile.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW