Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Taxa pentru turiștii care vin în Bucureşti ar putea crește. Firea: Există de ani buni. Propunem creșterea cu 1%

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 28 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a transmis, sâmâbătă, că dublarea taxei de promovare turistică nu este un „bir pentru bucureșteni”, ci este o taxă colectată de hotelieri de la turistii care vizitează Capitala. Această taxă este aplicată deja în alte orașe din România, dar și din Europa.

„Am avut o întâlnire benefică și plină de idei pentru promovarea Capitalei, cu cei mai valoroși decidenți din industria turistică. Am discutat și despre taxa turistică pe care o plătesc cei care se cazează la hotel. Deci, contrar celor scrise în aceste zile, taxa nu reprezintă un nou bir pentru bucureșteni, ci este o taxă care se colectează de către hotelieri de la turiștii care vizitează Capitala, la fel ca în alte orașe din România și din Europa”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Primarul Capitalei susține că această taxă există de ani buni, iar banii colectați prin această modalitate vor fi utilizați în colaborare cu operatorii din industrie.

„Așadar, nu este o taxă plătită de bucureșteni, ci pentru bucureșteni, ținând cont de faptul că promovarea turistică a unui oraș atrage după sine creștere economică, apariția de locuri de muncă, bunăstare.
Nu introduc eu această taxă, există de ani buni, propunerea noastră a fost de majorare cu 1%, astfel vom avea, ca și alte orașe din România și din lume, un nivel al taxei de 2% din venitul de cazare pe zi.
Banii colectati prin aceasta modalitate vor avea destinatii clare si precise si vor fi utilizati numai in colaborare cu operatorii din industrie. Avem un parteneriat foarte bun cu Federatia Industriei Hoteliere din Romania – FIHR, pentru dezvoltarea unor proiecte comune de promovare turistica a Bucurestiului. Vom face toate demersurile impreuna pentru infiintarea Organizatiei de Management de Destinatie (OMD) si cheltuierea banilor prin intermediul acestuia. ”, a mai scris Firea.

De asemenea, Gabriela Firea a mai precizat că Primăria Capitalei administrează o serie de servicii publice ce au impact asupra vizitatorilor, precum transportul public local sau administrarea monumentelor.

„Primăria Capitalei gestionează o serie de servicii publice care au impact asupra vizitatorilor, cum sunt cele de transport public local sau administrarea monumentelor, pe care le-am modernizat ținând cont și de componenta turistică, însă întotdeanua este loc pentru mai bine și ne-am bucura să avem alături de noi specialiști în domeniu din mediul privat.Cred în colaborare pentru că este unul dintre principiile care m-au ajutat să duc la bun sfârșit o serie de proiecte pentru dezvoltarea Capitalei”, a mai dăugat Gabriela Firea.

Sursă foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW