Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Tătaru: Trebuie să ne obișnuim să conviețuim încă două sezoane cu acest virus/ După Paște putem ajunge și la 20.000 de cazuri dacă nu se respectă măsurile

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 16 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că românii trebuie să se obișnuiască să „conviețuiască” încă două sezoane cu virusul Covid-19, susținând că ar mai putea fi un vârf al epidemiei de coronavirus în toamnă, însă nu de amploarea celui din prezent.

„Trebuie să ne obișnuim să conviețuim încă două sezoane cu acest virus. Nu vom avea aceeași manifestare. O parte din populație se va imuniza, o parte va respecta niște precauții pentru că venim de pe o pandemie cum nu a mai fost. (…) Depinde de noi dacă o vom transforma într-o simplă gripă sezonieră și să vină un moment când vom stabiliza un virus din care să putem face un vaccin”, a declarat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a mai explicat că dacă măsurile impuse de autorități nu vor fi respectate, după Sărbătorile Pascale putem ajunge la 20.000 de cazuri de îmbolnăvire.

„În condițiile în care vom avea transmitere accentuată în comunitate, putem merge și la mai multe cazuri: 15.000, putem merge și pe 20.000 dacă nu avem acele precauții. Mențin ce am spus: izolare. Rămâne acel timp în care vom vedea o stagnare și vom vedea mai puține cazuri noi de la o zi la alta. Atunci ne putem gândi la o ameliorare a restricțiilor.”, a mai spus Nelu Tătaru, într-un interviu pentru Digi 24.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *