Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Tătaru, precizări despre neregulile la achizițiile de echipamente făcute pe perioada epidemiei: Vreau să cred că nu e aşa / Bănuiesc că sunt nişte sesizări

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 3 iunie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru vrea să creadă că nu au existat ilegalități în timpul achizițiilor de materiale de protecție care au fost făcute pe perioada epidemiei și spune că, dacă totuși ele există, trebuie verificate.

„Bănuiesc că există suspiciuni(…)… Vreau să cred că nu e aşa, dar bănuiesc că sunt nişte sesizări. Şi atunci trebuie verificate toate. (…) Dacă există unele dubii, atunci bănuiesc că trebuie să existe şi nişte verificări”, a spus Nelu Tătaru, miercuri seară, la B1 Tv.

Conform ministrului Tătaru, anumite unități de primiri urgențe au reclamat că măștile de protecție primite nu corespundeau standardelor.

„S-au primit informaţii, noi am făcut verificări, s-au retras.(..) Am primit informaţii de la unităţi de primiri urgenţe care ne arătau anumite măşti de un anumit tip care nu corespundeau. Atunci am cerut verificarea şi bănuiesc că sunt şi aceste anchete. Am contactat comisii de licitaţie, dar şi comisii de recepţie care trebuia să verifice aceste materiale sanitare sau aceste echipamente. (…) Sunt cazuri în care nici nu au verificat marfa să vadă când le-a ajuns, să vadă dacă corespunde. Au fost asemenea informaţii pe care le-am pus să le şi verifice şi au fost retrase din aceste unităţi sanitare”, a declarat Tătaru.

sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW