Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Tătaru: Medicii de familie care urmăresc starea pacienţilor aflaţi în izolare vor fi cooptaţi, în perioada următoare, şi în cadrul unor anchete epidemiologice

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 21 iulie 2020 Etichete: ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, marți, că medicii de familie care monitorizează persoanele aflate în izolare la domiciliu vor fi cooptați și în anchetele epidemiologice care vor fi desfășurate.

„S-a discutat acest lucru. Medicii de familie pot fi implicaţi, în acest moment, pentru cei care sunt în izolare la domiciliu, fiind cei care urmăresc acest pacient şi având legătura permanentă cu acest pacient. Toţi aceşti medici de familie vor fi cooptaţi în perioada următoare şi în cadrul unor anchete epidemiologice pe care le desfăşurăm, având în vedere că avem şi un număr mare de cazuri”, a afirmat Nelu Tătaru marţi, la finalul videconferinţei cu reprezentanţii DSP care a avut loc la Ministerul Sănătăţii, la care a participat şi premierul Ludovic Orban.

Întrebat despre cele 994 de cazuri noi confirmate în ultimele 24 de ore, ministrul Sănătăţii a precizat:

„Da, suntem într-o perioadă de creştere uşoară a acestui număr de cazuri noi. Sunt şi testări pentru cei noi internaţi, sunt şi testări pentru cei din anchetele epidemiologice, sunt şi testările pentru cei care vor să plece în concediu şi vor să îşi facă acele testări la cerere. Tot ce înseamnă focare, focare noi constituite sunt gestionate prin anchete epidemiologice, urmând ca acolo unde vom avea o suprasolicitare a activităţii medicale, şi mă refer la terapiile intensive, să putem cu acordul acestei legi să putem face detaşări de personal, dar să putem şi transfera aceşti pacienţi unde avem locuri pentru terapie intensivă”.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW