Saturday, July 2, 2022
Jurnalism corect


Tătaru, lămuriri despre organizarea alegerilor locale: Trebuie să pregătim o stare de sănătate a acestui popor pentru aceste alegeri

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 28 iulie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru spune că alegerile locale care sunt programate pe 27 septembrie pot fi organizate cu respectarea unor reguli de protecție sanitară.

Pot fi oganizate alegeri cu respectarea unor reguli, ceea ce cerem de când am cerut primele relaxări. Fără aglomeraţie, cu mască, cu dezinfectant în secţie. Opţiunea specialistului se aşează pe evoluţia la acel moment. Le putem gestiona şi într-o singură zi, dacă se respectă regulile de distanţare, dacă avem o bună organizare în secţie şi să gestionăm şi acel moment al celor aflaţi în izolare sau în carantină”, a spus ministrul Sănătăţii, la Digi24.

Conform ministrului, pentru organizarea alegerilor este nevoie de o pregătire a stării de sănătate a românilor.

”Ca să ne gândim la alegeri, trebuie să gândim un timp al acestor alegeri şi trebuie să pregătim o stare de sănătate a acestui popor pentru aceste alegeri. Putem să gândim politic, dar prin prisma unui moment politic care poate fi gestionat atunci. Dacă în acest moment nu există acea colaborare, acea imagine de moment în care toată lumea ştie că vrem să avem nişte alegeri, 27 septembrie, ce putem face, cum se vor desfăşura în condiţii bune aceste alegeri şi să facem ca aceste condiţii să existe atunci. S-a furat startul şi tocmai cei care nu recunoşteau pandemia, astăzi reclamă o proastă gestionare a acestei pandemii şi încercarea de a tărăgăna o eventuală relansare medicală spre o situaţie mai bună în care să stabilizăm creşterea numărului de cazuri şi coborârea de la o zi la alta a acestui număr de cazuri, să putem ajunge tocmai la acest moment politic. Poate că nu pe suferinţa unui popor te urci ca să câştigi votul politic”, a mai declarat ministrul.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW