Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Tătaru: În cel mai rău scenariu, vom ajunge la 10.000 de îmbolnăviri într-un ritm rapid

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 19 martie 2020 Etichete: , ,

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri seară, că cel mai rău scenariu pentru România ar fi că îmbolnăvirile cu virusul Covid-19 să se producă într-un ritm alert și să se ajungă în scurt timp la 10.000 de cazuri, iar acest lucru s-ar putea întâmpla undeva pe la mijlocul lunii aprilie.

„În cazul acestui scenariu, în care sistemul de sănătate ar fi copleșit, vom aplica ceea ce vedeți în Italia și Spania, adică doar cazurile grave vor fi tratate în spitale, cei cu o evoluție ușoară și moderată a bolii urmând să se trateze acasă.

Într-un scenariu optimist, înmulțirea cazurilor s-ar produce într-un ritm lent, iar grupele de risc ar fi mai puțin afectate, păstrându-se actuala tendință din România, în care majoritatea persoanelor contaminate cu 40-45 de ani”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.ro.

Până miercuri, la ora 18.00, în România au fost  înregistrate 260 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Față de bilanțul de dimineață, numărul de pacienți a crescut cu 14. Numărul românilor declarați vindecați a rămas tot la 19.

Din cele 14 cazuri nou confirmate, 7 sunt în București, 3 în Brașov, 2 în Constanța, câte unul în Maramureș și Dolj.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW