Friday, September 22, 2023
Jurnalism corect


Tătaru: Cred că al doilea val nu va mai fi ca acest prim val, dar noi trebuie să fim pregătiţi pentru absolut orice

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 6 iunie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că un al doilea val de îmbolnăviri cauzate de coronavirus de tip nou nu va avea amploarea primului val, însă, a menționat că autoritățile trebuiesă fie pregătite antigripal și antipneumococis.

„Eu cred că al doilea val nu va mai fi ca acest prim val, dar noi trebuie să fim pregătiţi pentru absolut orice. (…) Facem tot posibilul să nu mai ajungem într-o perioadă ca aceasta. Nu ştiu dacă un medic se întâlneşte de două ori în viaţă cu ce s-a întâmplat acum. Nu ştiu dacă o economie trece de două ori într-o sută de ani prin ce trece acum”, a declarat ministrul Sănătăţii, într-o emisiune difuzată sâmbătă de Digi 24.

Nelu Tătaru a precizat că „ar recomanda” ca oamenii să se imunizeze atunci când va exista un vaccin anti-COVID, însă nu ar susţine obligativitatea vaccinării în acest caz, după „un an-doi de boală”.

„Am trecut printr-un prim moment al pandemiei, poate vom trece şi prin al doilea. Suntem o parte dintre noi care se imunizează. Imunizarea noastră se face în două feluri: trecând prin boală sau vaccinându-ne. Deocamdată vaccinul nu-l avem (…) Posibilitatea ca odată apărut acest vaccin anti-COVID la un an şi jumătate după, nu ştiu dacă o mai fi atât de acerb să îl credem obligatoriu. (…) Ca şi vaccinul antigripal, ca şi vaccinul anti-Covid le recomanzi. Sunt acele seturi de vaccinuri care se fac pe program pe care le luăm din copilărie, pe acelea le-aş face vaccinare obligatorie. Este o patologie care, poate, o s-o avem un an, doi, nu este o patologie care se perpetuează de la an la an. (…) Nu putem introduce oligativitate după un an-doi de boală”, a detaliat.

„Să nu credem că sistemul medical s-a schimbat după o pandemie”, a mai declarat ministrul.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW