Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Tătaru, avertisment pentru luna septembrie: Urmează o lună cu mai mulţi factori care pot duce la o creştere a numărului de cazuri

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 28 august 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru spune că, în luna septembrie, autoritățile se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Asta în contextul în care în această perioadă oamenii revin din concedii și urmează ca școlile să se redeschidă.  

 „Urmează o lună cu mai mulţi factori care pot duce la o creştere a numărului de cazuri, în consecinţă a creşterii transmiterii comunitare. Luni va fi o ultimă zi înainte de  reluarea activităţii în unităţile de deschide cu capacitate închisă, teatre, cinematografe, tocmai în acest context evaluăm capacitatea spitalelor de a gestiona o eventuală creştere. Repet ce spunem în ultima perioadă, această pandemie nu se tranşează în spital, se tranşează în prespital, acolo unde trebuie să avem grijă să respectăm acele precauţii pentru a avea o transmitere comunitară scăzută. Noi suntem capabili să adaptăm numărul de paturi, terapii intensive, unităţi modulare, dar să nu forţăm această limită pentru a nu colmata sistemul medical” a declarat ministrul Sănătăţii vineri, la Sfântu Gheorghe.

sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW