Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


Tătaru: Am început pandemia cu o lipsă de echipamente, acum avem toate acestea, dar nu mai avem componenta legală încât să ne putem desfăşura la maximum meseria

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 8 iulie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru spune că prin decizia CCR referitoare la carantină și izolare autoritățile nu mai au “pârghia necesară”, adăugând că nu a înțeles schimbarea unei legi ”în timpul războiului”.

”Sunt ca o ingerinţă într-un act medical. (…) Nu mai avem nici pârghia să-i reţinem până în a zecea zi, nici pârghia să-i punem să stea în izolare patru zile. Am început pandemia cu o lipsă de echipamente, acum avem toate acestea, dar nu mai avem componenta legală încât să ne putem desfăşura la maximum meseria. Sperăm şi cerem complianţa pacientului şi respectarea recomandărilor.(…) Nu am înţeles schimbarea unei legi în timpul războiului. (…) Cred că ne grăbim un pic politic în acest moment, nu am terminat partea medicală. Nu trebuie să punctăm politic pe suferinţa poporului român, nu trebuie să punctăm politic pe suferinţa copiilor noştri, a bunicilor noştri”, a declarat Nelu Tătaru miercuri seară, la Realitatea Plus.

Tătaru a spus că măsurile de relaxare mai trebuie amânate o vreme pentru a evita luarea unor măsuri mai drastice.

”Pentru a nu lua măsuri mai drastice trebuie să mai amânăm măsuri de relaxare şi să gestionăm măsurile pe care le-am luat până acum. (…) Haideţi să conştientizăm care este starea noastră reală. Cred că ar trebui să lăsăm un pic acea bravură pe care o avem în context politic, să lăsăm un pic amestecul politicului în medicină. Sunt momente în care unii punctează politic pe sănătatea poporului român. A început cred că prea devreme şi prea agresiv această luptă politică. (…) Cât am putut decide am controlat bine sau foarte bine această pandemie, cât nu am mai putut decide, vedeţi ce se întâmplă”, a mai afirmat Nelu Tătaru.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW