Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Finanțelor propune ca tarifele RCA să fie plafonate până la 30 iunie 2024

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 27 martie 2024 Etichete: ,

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că a propus prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 iunie 2024, având în vedere că piața asigurărilor auto încă se confruntă cu probleme nerezolvate.

Această măsură este temporară, având în vedere că piața asigurărilor auto încă întâmpină probleme nerezolvate, ceea ce duce la un dezechilibru între cerere și ofertă.

„Asta pentru că la 31 martie expiră prelungirea adoptată la finalul lui 2023, când am propus să fie păstrate ca prețuri de referință pentru polițele RCA valorile din 28 februarie 2023, fiind permisă o ajustare a polițelor de 6,8% (echivalentul ratei prognozate a inflației)”, anunță Marcel Boloș pe pagina sa de Facebook.

Ministrul susține că la data de 31 decembrie 2023, din cele 10 milioane de vehicule din parcul auto național, doar 7 milioane erau asigurate. În plus, datele indică faptul că în decursul unui singur an au loc peste 25.000 de accidente în întreaga țară.

„Aceste probleme își vor găsi răspunsul odată cu modificările legislației naționale privind asigurările RCA. Până atunci, nu putem neglija riscul la care sunt supuși șoferii când au loc accidente în care sunt implicate vehicule neasigurate,” a mai adăugat acesta.

 

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii