Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


Tăriceanu va contesta amenda primită de la CNCD pentru că l-a numit „führer” pe Klaus Iohannis

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 27 mai 2020 Etichete: , ,

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că va contesta decizia CNCD de a-l amenda cu 2.000 de lei pentru că a folosit termenul de «Führer» la adresa Preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Călin Popescu Tăriceanu anunţă că va contesta decizia.

”Nu o să intru în polemică cu CNCD-ul pentru a nu cădea în omniprezenta capcană de a critica o instituţie când nu ne convine o decizie şi de a o lăuda când decizia ne este favorabilă. Este dreptul lor conferit de lege să judece. Cum este dreptul meu conferit de aceeaşi lege să contest decizia lor în instanţa de judecată. Şi voi face acest lucru. Cred că le-ar fi fost mai uşor să ia o decizie corectă dacă s-ar fi uitat în orice traducere din limba germană şi ar fi văzut care este înţelesul termenului «Fuhrer». Şi Wikipedia şi alte site-uri de traducere sunt de acord că acest termen înseamnă «conducător», «lider» sau «ghid». Ca să nu mai spunem că atenţionarea mea către dl Iohannis a fost: «să o lase mai uşor cu ameninţările că nu e Fuhrer ci, încă, Preşedintele României». Nu pune o anatemă dlui Iohannis, ci îl avertizează că a luat-o pe o pantă greşită” a scris Tăriceanu pe Facebook.

Tăriceanu a anunțat că se va lupta în instanță, nu pentru el, ci ”pentru cei 20% dintre români cărora le pasă de drepturile lor chiar şi în pandemii şi în crize”.

”Întâi ne-am pierdut libertatea de mişcare, apoi ne-am pierdut libertatea de a ne întâlni în grupuri mai mari de trei. Acum suntem pe cale să ne pierdem şi libertatea de cuvânt. Ce ne mai rămâne? Să mergem la muncă, să plătim taxe pe care Iohannis şi “Guvernul Meu” să le sifoneze către puşculiţele lor politice? Nu, mulţumesc”, a mai scris Tăriceanu.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a scris pe 16 aprilie pe Facebook că este convins că se numără printre „politicienii răi” despre care președintele Klaus Iohannis a spus că sunt preocupați mai mult de electorat, decât de sănătatea românilor, în contextul pandemiei de coronavirus.

Cum sunt absolut convins ca ma numar printre politicienii rai, ii dau cateva sfaturi:

Sa o lase mai usor cu amenintarile ca nu e Fuhrer ci, înca, Presedintele Romaniei.

Sa nu mai ameninte Parlamentul pentru ca a mai facut-o Traian Basescu si nu s-a sfarsit bine pentru el.

Daca incepe cu anchetele, ii sugerez sa inceapa cu cei care, in stare de urgenta, continua sa defriseze padurile si sa lase bustenii in curtea unei intreprinderi care pare ca are radacini adanci la Cotroceni. Alte teme de anchete pot fi achizitiile facute de amicii politici ai PNL care aduc masti de protectie la pret de lingou de aur. Sau cum s-a reusit exportul de muncitori in Germania in plina stare de urgenta.

De fapt, ce l-a deranjat atat de tare in Hotararea de astazi a Parlamentului? In fond, masina de vot i-a aprobat prelungirea pe toata tara a starii de urgenta. Desi nu era cazul”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW