Wednesday, October 28, 2020
Jurnalism corect


Tăriceanu o acuză pe Firea că defavorizează o companie românească: Nu cred în coincidențe

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 8 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, îi cere primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, să nu se „repeadă” către compania turcească și să asigure o „procedură transparentă” pentru licitația de achiziționare a unor tramvaie.

Tăriceanu îi reamintește edilului că tramvaiele fabricate la Arad circulă și în alte mari orașe din țară, arătând ca ar fi utile și în Capitala.

„Nu mă mulțumește răspunsul dnei Primar General! Noi nu i-am cerut să intervină în licitații, ci să se asigure că procedura este transparentă și nu dirijată către compania turcească. Să se asigure că în caietul de sarcini nu sunt incluse prevederi menite din start să elimine sau să defavorizeze compania românească. Cred că nu trebuie să se repeadă să aprobe un raport de licitație validat de doar 6 membri ai comisiei din totalul de 13! Legea îi permite să ceară reanalizarea ofertelor fără să fie acuzată că intervine în licitație!
Îi reamintesc dnei Primar General că tramvaiele fabricate la Arad circulă și în Cluj-Napoca, Arad și Oradea și nu văd de ce ele nu ar fi bune și pentru București”, a scris Tăriceanu, pe pagina sa de Facebook.

Liderul ALDE a afirmat că nu crede în coincidențe și nu este o întâmplare, când în doar doi ani, două firme turcești au câștigat contracte de achiziții pentru autobuze și tramvaie, în condițiile în care la noi în țară se produc autovehicule de aceeași calitate.

„Nu în ultimul rând îi reamintesc dnei Primar General că la baza acordului de guvernare dintre PSD și ALDE a stat angajamentul de a sprijini capitalul românesc, de a crea locuri de muncă în țară și nu în afară, de a încuraja companiile românești. Chiar dacă coaliția nu mai este la guvernare acest angajament față de români rămâne.
Nu cred în coincidențe. Nu cred că întâmplător în doar 2 ani două firme turcești au luat cele mai mari contracte de achiziții autobuze și tramvaie pentru București, în condițiile în care firme românești produc aceleași autovehicule în țară, de aceeași calitate și cu forță de muncă autohtonă. Nu e încă târziu ca o bună parte din cei 176 milioane de euro care vor fi plătiți pentru tramvaie să se întoarcă în economia românească”, a transmis Tăriceanu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW