Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


Tăriceanu: În ce mă privește, există o favorabilitate de 90% în rândul respondenților PSD/ Demiteri după scorul slab la europarlamentare

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 9 iulie 2019 Etichete: , , ,

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că va intra în cursa pentru alegerile prezidențiale indiferent dacă va fi susținut sau nu de Partidul Social Democrat.

„Vom hotărî separat sau împreună despre candidatură separat sau condițiile optim de candidatură comună. ALDE, ca formațiune de factură liberală își propune să reprezinte electoratul de factură liberală la aceste alegeri. Apartenența la acest partid mă obligă să reprezint printr-o candidatură acest partid. Am discutat în repetate rânduri și doamna Dăncilă a declarat că și ei fac o evaluare pe baza sondajelor în care măsoară diferite candidaturi. În sondajul pe care noi le-am făcut, doamna Dăncilă nu e inclusă, a declarat foarte clar că nu dorește să candideze la prezidențiale. În ceea ce mă privește, există o favorabilitate de 90% în rândul respondenților favorabili PSD”, a declarat Tăriceanu după ședință.

Demiteri după scorul slab obținut la europarlamentare

Liderul Senatului a mai anunțat că filialele ALDE care au înregistrat rezultate slabe la alegerile europarlamentare din 26 mai vor fi sancționate. Partidul nu a reușit să treacă pragul electoral necesar pentru a obține un mandat în legislativul european.

„Conducerile filialelor care au avut rezultate slabe la alegerile pentru Parlamentul European, toate filialele care au obținut sub 5% au fost dizolvate birourile teritoriale și li s-a dat termen o săptămână președinților de fililală să vină cu noi propuneri”, a anunțat Tăriceanu.Tăriceanu a mai spus că această decizie a fost dureroasă pentru cei care nu au luat în serios aceste alegeri.

„Aceasta a fost decizia, probabil dureroasă pentru unii, care au luat prea lejer aceste alegeri. Rezultatele vorbesc de la sine”, a concluzionat Tăriceanu.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW