Monday, March 30, 2020
Jurnalism corect


Tăriceanu cere Guvernului Orban să nu publice în Monitorul Oficial OUG pe alegeri parlamentare

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 14 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, solicită Guvernului condus de Ludovic Orban să renunțe la publicarea în Monitorul Oficial a ordonanței de urgență pentru alegerile parlamentare. 

„Ordonanța nu a fost publicată în Monitorul Oficial și solicit Guvernului Orban să renunțe la publicarea ei. Pentru democrație, pentru românii care vor ca votul lor chiar să conteze”, a scris Tăriceanu, pe pagina sa de Facebook.

Tăriceanu consideră că OUG privind alegerile parlamentare reprezintă „o palmă dată democrației”, iar odată cu publicarea acesteia în Monitorul Oficial se va reintroduce turismul electoral.

„Ordonanța Guvernului Orban rescrie capitole importante din legile electorale în vederea eventualelor alegeri parlamentare anticipate. Ea este o palmă dată democrației. (…) Însă, asta nu justifică sub nicio formă legalizarea turismului electoral. (…)Dacă această ordonanță va intra în vigoare ea va reintroduce turismul electoral, mărind posibilitățile de vot multiplu și, în final, de fraudare a alegerilor. Chiar dacă sistemul STS ar fi în totalitate sigur (bună glumă!) tot am fi în situația total anormală ca un parlamentar din Cluj să fie ales de cetățeni cu domiciliul în Teleorman sau Dolj, în vreme ce parlamentarii din București sau Constanța ar putea fi aleși de cetățeni din Satu Mare sau Suceava. Această modificare nu este o încurajare a prezenței la vot, ci o mașinărie de fraudare a alegerilor. Ea nu are niciun sens democratic și introduce noi tensiuni în societate, de parcă PNL ar vrea cu tot dinadinsul să-și dea cu stângul în dreptul”, a mai scris președintele ALDE, pe pagina sa de  Facebook.

Citeste si:  Dan Barna: Avem un guvern minoritar care stă la mâna PSD în Parlament. Social-democrații joacă un poker cu PNL

Guvernul condus de Ludovic Orban a adoptat o ordonanță de urgență care vizează organizarea alegerilor parlamentare și creșterea numărului de parlamentari pentru diaspora.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW