Friday, February 23, 2024
Jurnalism corect


Tăriceanu, după ce moțiunea a picat: „E greu, băieţi, fără liste suplimentare?”/ Ce spune Opoziția

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 18 iunie 2019 Etichete: , , , ,

Călin Popescu Tăriceanu a avut o reacție ironică pe Twitter, după ce moțiunea de cenzură a picat. Astăzi a fost respinsă moțiunea împotriva Guvernului cu 200 de voturi favorabile, 7 împotrivă şi 3 abţineri, necsare fiind 233. 

„Moţiunea de cenzură a căzut! E greu, băieţi, fără liste suplimentare? E greu!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Twitter.

Președintele ALDE a spus înaintea dezbaterilor că moțiunea pentru demiterea Guvernului va „cădea cu succes”.

”Textul moțiunii de cenzură, cu toată experiența pe care o am, mi-a pus capac. Haideți să fim serioși, mi se pare prea mult. Dvs vorbiți de amenințări, șantaj și teroare? Știu că vă deranjează, și eu v-am ascultat inepțiile, am spus lucruri care știu că vă dor. Vă dau un sfat. Uitați de această moțiune că altminteri, ea nu va fi pentru dumneavoastră decât hârtia de turnesol care vă va duce în situația de a fi văzuți așa cum sunteți de fapt. Am să vă aduc aminte cuvintele lui Abraham Lincoln: Mai bine să taci și să fii considerant un ignorant decât să vorbești și să spulberi orice îndoială”, a declarat liderul ALDE în timpul dezbaterilor de astăzi.

Mihai Fifor: „Opoziția s-a făcut din nou de râs”

Mihai Fifor, purtătorul de cuvânt al PSD, a scris pe pagina sa personală de Facebook că Opoziția nu și-a dorit în mod real ca această moțiune de cenzură să treacă.

„Votul de astăzi a reconfirmat stabilitatea, unitatea și determinarea coaliției de guvernare de a-și continua programul. Mulțumim tuturor colegilor senatori si deputati pentru susținere!

Din păcate, astăzi, Opoziția s-a făcut din nou de râs. Au venit în fața Parlamentului fără o alternativă de program de guvernare, fără o echipă guvernamentala serioasa și fără voturi. Este evident că nu și-au dorit în mod real ca această moțiune să treacă, ci doar au simulat – un joc de imagine, un atac plin de fățărnicie la adresa guvernului și o crasă dovadă de neseriozitate și proastă pregătire.

In ceea ce ne priveste, noi continuăm guvernarea, ne urmărim programul de guvernare și rămânem alături de oameni, înțelegând foarte bine – spre deosebire de colegii din opoziție – semnificația votului românilor”, a scris Fifor pe pagina sa de Facebook.

Reacția opoziției

În ciuda faptului că moțiunea de cenzură nu a trecut, liderul USR, Dan Barna, vede rezultatul voturilor ca pe o victorie.

„Diferența față de moțiunea precedentă a scăzut semnificativ și dacă vom fi convingători cu cei de la putere s-ar putea ca moțiunea următoare să treacă”, a spus Dan Barna.

sursa foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW