Monday, September 20, 2021
Jurnalism corect


Tăriceanu, după ce a refuzat să semneze acordul propus de Iohannis : Este un trântor solemn

By Madalina Balaceanu , in Politic , at 14 iunie 2019 Etichete: , , ,

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat pactul politic propus de președinte și semnat de Opoziție, menționând că România are la Cotroceni „un trântor solemn, un politician(…) plantat de alții în capul mesei”.

„Ieri, de ziua sa, dl Klaus Werner Iohannis şi-a făcut un cadou ”instituţional”: şi-a convocat susţinătorii devotaţi pentru semnarea unui pact ilegitim şi imoral – din motive pe care le-am expus deja miercuri – menit să alimenteze, la nivelul publicului, impresia că domnia sa lucrează. În fapt, România are la Cotroceni un trântor solemn, un politician – creaţie de laborator care nu a pus nicio piatră la eşafodajul european, a fost plantat de alţii în capul mesei, dar încearcă să-şi aroge acum meritele altora”, scrie Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Președintele ALDE susține că șeful statului nu a făcut nimic pentru integrare.

„Alţii au făcut-o. Guvernele din perioada preşedintelui Emil Constantinescu, guvernul Năstase, guvernul pe care eu l-am condus, pe ele a apăsat răspunderea integrării României în NATO şi UE. Pe atunci, dl. Iohannis era un primar din Sibiu care nu făcea decât să profite de generozitatea guvernului pe care l-am condus şi să-şi croiască drum electoral pe banii alocaţi de noi Sibiului, capitală culturală europeană. Azi, fostul primar se crede vreun Churchill ori Nelson Mandela al României; crede că parcursul european al ţării stă strict în augusta sa persoană şi împrăştie, între două navete la Bruxelles şi un palton trântit nervos pe capota maşinii, minciuni toxice despre ”cei care vor să scoată ţara din UE”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Pe 13 iunie 2019 Klaus Iohannis a semnat Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României, partidele semnatare, respectiv PNL, USR, PRO România și PMP, fiind angajate să lucreze la consolidarea parcursului european al țării și la anularea modificărilor aduse de PSD-ALDE în justiție.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW