Sunday, May 9, 2021
Jurnalism corect


Tăriceanu, despre taxa Oxigen: Să nu se creadă că măsurile luate sunt împotriva bucureștenilor. Sunt luate pentru sănătate lor/ Drumul spre anticipate se îngustează foarte mult

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 21 februarie 2020 Etichete: ,

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri că drumul spre anticipate se îngustează foarte mult, în contextul în care OUG privind alegerile anticipate a fost respinsă de Senat, iar șansele să treacă de Camera Deputaților sunt foarte mici.

„Odată cu respingerea OUG pe anticipate din Senat, drumul spre anticipate se îngustează foarte mult. Să fie organizate cel puțin la final de iunie. Asta dacă nu se vrea să fie făcute în august. Dar care este câștigul a câteva luni?”, a spus Tăriceanu, la Libertatea.live.

Tăriceanu i-a acuzat pe liberali că i-au sfidat pe români în cele câteva luni de la guvernare.

„Ce ar putea să facă PNL în aceste luni? Am văzut ce a făcut” A sfidat românii prin OUG adoptate”, a spus Tăriceanu.

Liderul ALDE a reacționat și la un referendum pe care primarul Gabriela Firea l-a inițiat pe Facebook privind introducerea taxei Oxigen în Capitală. Tăriceanu a explicat că „nu există o soluție perfectă”, întrucât „orice soluție creează și nemulțumiri”, însă, dacă edilul va veni cu un proiect concret, românii nu se vor revolta.

„Eu cred că trebuie o consultare a cetățenilor. Nu există o soluție perfectă. Orice soluție creează și nemulțumiri. Eu nu pot să nu observ că acestă comoditate a mașinii duce la trafic, poluare. Aici văd și rolul societății civile. Ar trebui să se genereze dezbateri. Să nu se creadă că măsurile luate sunt împotriva lor.  Sunt luate pentru sănătate lor.

În Paris sunt luate măsuri drastice pentru limitarea mașinilor în trafic. La noi exista un decalaj. Nu știu dacă va fi revoltă. Dacă se vine cu o soluție, să fie dezvoltată linia de metrou, tramvai, se poate. Folosirea mașinii uneori poate deveni un calvar”, a spus Călin Popecu Tăriceanu.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW