Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Tăriceanu, despre Pro România: Ne apropie lupta împotriva hegemoniei partidelor mari / Doamna Dăncilă a încercat să își pună tocul de la pantoful ei fin pe creștetul nostru

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 16 februarie 2020 Etichete: , , ,

Călin Popescu Tăriceanu, prezent la reuniunea Convenției Anuale a Pro România spune că „lupta împotriva hegemoniei partidelor mari” este cea care apropie ALDE de partidul condus de Victor Ponta.

„Suntem, într-adevăr două partide tinere, nici ALDE nu e un partid bătrân, care încearcă să își găsească locul pe scena politică românească. Aparent, suntem pe poziții politice diferite, un partid social-democrat și unul liberal. Dar, în fapt, Guvernul Victor Ponta a adoptat multe soluții liberale în economie.Ne apropie lupta împotriva hegemoniei partidelor mari care fac orice să ne înlăture (…).După ce am asistat la blatul vizibil dintre cele două mari partide la prezidențiale, am văzut șarada cu alegerea primarilor în două tururi. Au sacrificat alegerea în două tururi pentru a impune anticipatele, un nou blat între cele două partide mari. Nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase. A venit și ordonanța care legitimează turismul electoral și care reduce șansele noastre de a avea reprezentanți în comisiile electorale. Doamna Dăncilă a încercat să își pune tocul de la pantoful ei fin pe creștetul nostru. Apoi a urmat domnul Orban. Vă urez să vă țineți tari. Suntem aici să găsim soluții și să nu participăm la parodii, ci la alegeri locale corecte (…) ALDE nu va merge pe fenta cu anticipatele, pentru că nu le înțelegem rostul. Ce nu poate face guvernul astăzi și ar putea să facă după anticipate? I-a pus cineva vreo piedică? Scopul este de a păcăli românii pentru ca apoi să vină cu un program de austeritate.Pare să dorească cu orice preț să țină România la coada Uniunii Europene, să fie în continuare o piață de muncă ieftină, să fie un furnizor de forță de muncă pentru țările din Vest și să continuăm să fim YES-mani”, a declarat, duminică, Călin Popescu Tăriceanu.

Referitor la viitorul Pro Romînia și ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a spus: „Pregătiți-vă pentru că vor fi vremuri grele și, înainte să ne fie bine, ne va fi probabil rău. Vă urez succes”.

Tăriceanu a mai spus că ALDE va merge singur la alegerile locale și parlamentare, dar nu exclude posibilitatea unor înţelegeri în plan local .

„Aşa cum anunţat în repetate rânduri, ALDE şi-a propus să meargă la alegeri singur şi la alegerile locale şi la alegerile parlamentare. Acest lucru sigur că nu exclude posibilitatea unor înţelegeri în plan local care, în unele judeţe, ar putea să aibă loc. Şi sigur că e spre interesul cetăţenilor ca să existe un echilibru pe scena politică şi să nu rămână scena politică la discreţia a două partide mari care vor să monopolizeze politica. Cred că este nevoie de mai multă democraţie, de mai multă reprezentativitate în acest sens, şi sigur că noi suntem dispuşi să facem eforturile necesare „, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

sursa foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW