Wednesday, April 8, 2020
Jurnalism corect


Tăriceanu: CCR readuce legalitatea și bunul simț în politică / Vom vota cu noduri în gât Guvernul Cîțu

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 12 martie 2020 Etichete: , , , , , , ,

După decizia CCR prin care s-a stabilit neconstituționalitatea Ordonanței de Urgență pentru alegerile anticipate, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a spus că în sfârșit Curtea „readuce legalitatea și bunul simț în politică”.

„Așa cum era de așteptat, CCR a declarat neconstituțională ordonanța dată “noaptea ca hoții” de un guvern Orban care era deja cu un picior plecat din Palatul Victoria. CCR readuce legalitatea și bunul simț în politică și mai ales pune capăt visului prezidențial pentru alegeri anticipate. Încă tot nu pot să cred cum a fost posibil ca în PNL, partidul care ar trebui să fie stindardul democrației și al apărării drepturilor individuale, inclusiv dreptul la un vot corect, s-a putut coace o asemenea ordonanță! Ordonanță care să legifereze frauda electorală, care să interzică dreptul partidelor mici de a avea reprezentanți în secții de vot, care să schimbe reguli importante în timpul jocului. E clar că PNL este condus din altă parte sau că la mutarea în Modrogan au luat “virusul Băsescu””, a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Tăriceanu a mai adăugat că vremurile sunt prea grele ca un Guvern să mai funcționeze după sloganul “Ludovic, fă-te că lucrezi!””

„Așteptăm ca Ludovic Orban și PNL să înțeleagă implicațiile acestei decizii și să-și voteze propriul guvern. A vota împotriva propriului guvern este astăzi un act de complicitate la continuarea crizei. Românii au nevoie de un guvern care să guverneze de-adevăratelea și nu doar să mimeze munca. Vremurile sunt prea grele ca un guvern să mai funcționeze după sloganul “Ludovic, fă-te că lucrezi!”, care a reprezentat programul de guvernare de până acum”, susține președintele ALDE.

În încheiere, Călin Popescu Tăriceanu a mai anunțat că ALDE va vota „cu noduri în gât” învestirea Guvernului Cîțu.

„Vom vota, cu noduri în gât, guvernul Cîțu, pentru a putea avea un guvern legitim. Le solicit celor de la PNL să voteze la vedere pentru că altminteri e clar că își trântesc propriul lor guvern și contribuie la prelungirea crizei. Și asta românii nu le-o vor ierta”, a mai adăugat Tăriceanu.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW