Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Tăriceanu, către tinerii din partid: Nu vă abandonaţi profesia, să nu deveniţi dependenţi de politică

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 22 februarie 2020 Etichete: ,

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, le-a recomandat tinerilor din partid, prezenți la Școala de Iarnă a TLDE, de la Brașov, că, pentru a nu deveni dependenți de politică, le recomandă să-și termine studiile și să nu își abandoneze profesia, spunând că în prezent sunt anumiți parlamentari în România „disperați” să mai prindă un mandat, fiindcă altfel nu au nicio sursă de venit.

„Sunt astăzi, în România, foarte mulţi oameni politici, şi la noi în partid, printre parlamentari aproximativ 85% din cei care s-au decis să se dedice politicii în totalitate, dar care au ajuns şi dependenţi de funcţia publică. Mă refer la parlamentari şi unul dintre colegii mei, cu care am avut o discuţie între patru ochi chiar ieri, mi-a mărturisit cu onestitate – alţii nici măcar nu au curajul să spună acest lucru – că este disperat, pentru că vrea să fie ales şi în viitorul Parlament, că, dacă nu va fi parlamentar şi în mandatul următor, nu are nicio sursă de venit.

 (…) După ce n-ai mai profesat 20 de ani şi te duci pe piaţa muncii, eşti depăşit, nu te mai angajează nimeni, poate muncitor necalificat. Şi vreau să vă atrag atenţia că aici este capcana: pe de o parte, politica se profesionalizează, e nevoie să ai o cultură de bază, o cultură politică, trebuie să ai experienţă, însă vă recomand călduros (…): nu vă abandonaţi profesia, terminaţi-vă studiile, faceţi-vă o carte de vizită profesională”, a spus Tăriceanu.

Tăriceanu: Pierderea parlamentarilor nu reprezintă o tragedie pentru un partid

Tăriceanu a mai menționat că „există un fenomen de migrațiune politică a unora dintre parlamentari din toate partidele, care își caută un loc cât mai sigur, cât mai călduț”, însă pierderea acestora „nu reprezintă o tragedie pentru partid”.

 „Dacă ai parcurs treptele ierarhice e una, dar dacă vii secretar de stat, se schimbă majoritatea şi secretarii de stat sunt daţi la o parte şi vin alţii şi unii sunt în situaţia că, neavând altceva să facă, sunt gata să facă orice compromis. (…) Vă dau un exemplu: au plecat cinci parlamentari din Pro România la PNL, în frunte cu Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu – pare-mi-se rectorul de la Universitatea de Agronomie, deci nu moare de foame. S-a întâmplat ceva cu partidul? În momentul acesta, în care mai sunt şase-opt luni până la alegerile parlamentare, pierderea unor parlamentari nu mai reprezintă o reală problemă, pentru că nu mai sunt mize importante de jucat, să spui că ai nevoie ca de apă de parlamentarii respectivi”, a afirmat liderul ALDE.

Liderul ALDE le-a mai recomandat tinerilor din partid să nu acceadă la 20 de ani în Parlament, deoarece este riscant.

 „Vrem să demonstrăm, noi, ALDE, că oamenii politici pe care îi promovăm în funcţiile publice, în primul rând la alegerile locale – consilieri locali, judeţeni, primari şi în funcţia de preşedinte al CJ – aş vrea să fie destinate unor oameni care au deja o carte de vizită. Dar, sigur, pentru voi, cei care sunteţi tineri, e greu să aveţi deja o carte de vizită profesională. (…) Eu cred că, pentru cineva care are 20 de ani, să acceadă în Parlament este riscant, pentru că nu aveţi acele minime cunoştinţe şi acea minimă experienţă care să vă ajute să faceţi faţă”, a mai spus liderul ALDE.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW